Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sanningen om Zlatans skada – opererade sig två gånger

Zlatan Ibrahimovic.
Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN
Foto: ETTORE GRIFFONI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Knappt ett år var han borta från fotbollsplanen. 

Men nu berättar Zlatan om den 14 månader långa resan – och antalet operationer han genomgått för att återigen kunna spela.

– Sanningen är att jag opererade mig tre gånger, inte en gång, säger han.

Zlatan Ibrahimovic gjorde ett inhopp i Milans titelmatch i maj 2022. Sedan dröjde det fram till februari 2023 innan han återigen stod på en fotbollsplan under match. 

Efter comebacken sa han till Italienska DAZN att han lidit mycket och att om han skulle berätta allt om rehaben skulle det ta flera timmar. Under den pågående landslagssamlingen öppnar han dock upp och berättar om den ständiga dialogen med läkarna som hjälpt honom.

– De var positiva, det var mer jag som var typ ”vad är det som händer, jag får inte de svaren jag vill ha”. Jag gjorde allt de sa åt mig att göra, och sanningen är att jag opererade mig tre gånger, inte en gång. Så under 14 månader har jag opererat mig tre gånger. Och så får jag inte feedbacken jag vill ha, och då blir det jobbigt. 

– Om du säger till mig att hoppa höger och jag hoppar höger och inget händer, då är frågan varför jag hoppar till höger.

– De har bett mig göra saker gång på gång, och de har alltid varit positiva. Det är en situation där min ålder tyvärr går emot mig, men jag hade tålamod. Jag lyssnade på dem och la mitt öde i deras händer. Det var jobbigt.

”Minnet är inte där än”

Sedan comebacken har han gjort tre inhopp och en start i Serie A. I helgen som var blev han den äldste målskytten i den italienska ligans historia när han satte en straff. Och även om han säger att han är redo att låta Janne Andersson bestämma hur mycket han ska spela under landslagets två kommande matcher medger han att allt inte är hundra än.

– I åtta månader var det som att stå stilla och inte kunna göra något, och det är samma sak nu på planen. Man ser vissa situationer, minnet är inte där än, i vissa situationer är det ”oj, vad händer”. Men ju mer jag spelar desto mer kommer minnet på planen tillbaka, vad jag ska göra i vissa lägen.

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Få 100 kr i bonus – bli kund och spela på sport!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset