Foto: ROBIN ALAM/ISI/REX/SHUTTERSTOCK / ROBIN ALAM/ISI/REX/SHUTTERSTOCK/ REX FEATURESFoto: ROBIN ALAM/ISI/REX/SHUTTERSTOCK / ROBIN ALAM/ISI/REX/SHUTTERSTOCK/ REX FEATURES
 Foto: ROBIN ALAM/ISI/REX/SHUTTERSTOCK / ROBIN ALAM/ISI/REX/SHUTTERSTOCK/ REX FEATURES
Foto: ROBIN ALAM/ISI/REX/SHUTTERSTOCK / ROBIN ALAM/ISI/REX/SHUTTERSTOCK/ REX FEATURESFoto: ROBIN ALAM/ISI/REX/SHUTTERSTOCK / ROBIN ALAM/ISI/REX/SHUTTERSTOCK/ REX FEATURES
 Foto: ROBIN ALAM/ISI/REX/SHUTTERSTOCK / ROBIN ALAM/ISI/REX/SHUTTERSTOCK/ REX FEATURES

Sanningen bakom Zlatans VM-utspel

Publicerad

Zlatan Ibrahimovic förvirrade många med sitt senaste utspel om sina chanser att spela i VM.

Nu har de gåtfulla orden fått en förklaring. 

Zlatan Ibrahimovics vara eller icke vara i Janne Anderssons VM-trupp har blivit en av de stora snackisarna inför mästerskapet i Ryssland. 

I går nådde diskussionen en ny nivå – med ett gåtfullt tweet från mannen själv. 

”Chansen att jag spelar VM är skyhög”, skrev Zlatan på Twitter på söndagen.

Formuleringen blev omtalad världen över – och många tolkade det som ett säkert tecken på att Zlatan spelar VM i sommar.

Men tweetet verkar ha en mer ordinär betydelse än så. Under måndagsförmiddagen släppte Zlatan sitt andra reklamklipp för spelbolaget Bethard, som han själv är delägare i sedan en tid tillbaka.

"Kommer inte att hända"

I klippet, som Zlatan själv har publicerat på Instagram, ställer skådespelaren Dragomir Mrsic den högaktuella frågan rätt ut:

MRSIC: – Vad är oddsen på att du spelar i VM?

ZLATAN: – Skyhöga.

MRSIC: – Perfekt! När åker vi?

ZLATAN: – Är du trög? Höga odds, det betyder att det inte kommer att hända.

https://www.instagram.com/p/Bhn1pPcAnVY/?taken-by=iamzlatanibrahimovic

Kan stoppas av Fifa

Just samarbetet med Bethard har nämnts som ett potentiellt hinder till Zlatans spel i VM. Det internationella fotbollsförbundet Fifa förbjuder spelare som är delägare i spelföretag att delta i VM-turneringen.

Zlatan har dock själv förnekat att detta är något som skulle kunna komma att påverka beslutet.

– Fifa kan inte stoppa mig från något. Om jag vill är jag där. Precis som med landslaget, om jag vill är jag där också. Det här är inte en fråga för Fifa, det är en fråga för mig och vad jag vill, har han sagt till Eurosport.  

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag