Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så stöttar "Vigge" sin flickvän efter kritiken

Victor Nilsson Lindelöf och Maja Nilsson.
Foto: / INSTAGRAM
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Victor Nilsson Lindelöf har fått utstå hård kritik i sociala medier efter sin höst i Manchester United.

Så pass att han nu stöttar sin flickvän Maja Nilsson, som i sin podcast "Livet på läktaren" berättar att hon tänker avskaffa twitter.

– Jag försöker bara prata med henne och förklara för henne att inte fokusera på sådana grejer, säger han.

Efter drömflytten i somras har Victor Nilsson Lindelöf haft en stundtals tuff höst i Manchester United.

Det var efter ett misstag mot Huddersfield för dryga två veckor sedan som kritiken blev extra hård. Nilsson Lindelöf skulle nicka undan en långboll, men missade, varpå Huddersfield gjorde 2-0. José Mourinho förvånades över misstagen i den första halvleken, men ville inte kritisera enskilda spelare.

– Jag vill inte ta misstagen ur sin kontext. Det skulle vara orättvist att peka ut någon enskild spelare som stod för ett misstag, sa han efteråt.

Men på sociala medier har tongångarna varit hårdare. Svensken berättar dock i samband med landslagssamlingen inför Italien-mötet att han tar lätt på kritiken.

– Jag har gjort ett par mindre bra matcher. Ibland gör man bra matcher och ibland mindre bra matcher, säger han. 

Påverkas du av det som skrivs?

– För egen del ganska lite. Det är ingenting som jag lägger någon energi på. Jag har det som är viktigt för mig i livet. Det är det som jag lägger energi på.

LÄS MER: Allt du behöver veta inför Sverige-Italien

"Försöker prata med henne"

Nilsson Lindelöfs flickvän Maja Nilsson har berättat i sin podcast "Livet på läktaren" att hon tagit illa upp av alla "troll" på Twitter och att hon överväger att avskaffa det på grund av hatet.

– Det skrivs alltid väldigt mycket. Det är ingenting som jag fokuserar på. För min flickvän kanske det blir annorlunda - hon är inte van vid det på samma sätt. Folk tror att det är första gången som jag får kritik. Så är det inte. Jag är mer van än vad hon är. Jag försöker bara prata med henne och förklara för henne att inte fokusera på sådana grejer, säger Nilsson Lindelöf.

Med Mikael Lustig avstängd har det spekulerats i att Nilsson Lindelöf kan ersätta som högerback i hemmamötet med Italien.

– Vi har en väldigt duktig ersättare i Emil Krafth och jag har spelat mest i mitten så jag skulle bli förvånad om jag spelar som högerback, säger Nilsson Lindelöf.

– Det kommer bli en tuff match. Det vet vi om. Men det ska bli roligt att spela, fortsätter han.