Toivonen och Berg firar. Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅNToivonen och Berg firar. Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Toivonen och Berg firar. Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Toivonen och Berg firar. Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅNToivonen och Berg firar. Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Toivonen och Berg firar. Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Världens reaktioner efter superkrossen

Publicerad

Sveriges 8-0-vinst över Luxemburg har tagit Blågult ett steg närmare VM.

Nu ger den svenska krossen eko i fotbollsvärlden.

"Sveriges 8-0-seger skakar om Holland", lyder en av rubrikerna.

Sverige krossade Luxemburg med hela 8-0 (!) och tog därmed ett rejält grepp om andraplatsen i gruppen inför den avslutande matchen på tisdag borta mot Holland.

För att Holland ska ha en chans att gå om Sverige i gruppen måste man vinna med 7-0 över Blågult - vilket inte ses som särskilt sannolikt i det holländska lägret.

– Nu kan man säga vad alla egentligen tycker: Det är omöjligt att vinna med 6-0 mot Sverige, sa Robben efter matchen mot Vitryssland.

"Sveriges megakross..."

Sveriges kross ger eko i fotbollsvärlden och framför allt i Holland. Tidningen Algemeen Dagblad sammanfattar Blågults seger kort och koncist:

"Sveriges megakross gör det omöjligt för Holland att ta sig till VM. Nu har Holland en omöjlig uppgift framför sig, trots seger med 3-1 över Vitryssland måste Holland vinna med sju mål för att ta andraplatsen", skriver tidningen.

 

https://twitter.com/ADSportwereld/status/916759665446449153

Algemeen Dagblads konkurrenter, De Telegraaf, menar att Sveriges 8-0-kross skakat om stora delar av det holländska laget.

"Sverige skakar om Holland efter 8-0-segern", lyder rubriken.

Brittiska BBC Sport skriver att Luxemburg fick ta emot rejält med "stryk".

"Sverige gav Luxemburg rejält med stryk. Nu lever Sveriges fortsatta hopp om att direktkvalificera sig till VM och samtidigt eliminera Holland", skriver BBC. 

https://twitter.com/BBCSport/status/916728584315785217

Franska Le Figaro vill inte vara sämre och håller inte direkt tillbaka med hyllningarna.

"Sverige utklassade Luxemburg. Janne Andersson spelare vinner med 8-0 och stod för ett spel som flög från den första till sista matchminuten. Berg stod för fyra mål och Ola Toivonens volleymål avslutade showen. 

Och L'Equipe satsade på samma linje.

"Sverige slog enkelt hål på Luxemburg", skriver tidningen.

Även tyska Bild grusar Hollands möjligheter om att nå VM.

"Sverige med en historisk seger. Hollands dröm om VM-spel är osannolikt", skriver Bild.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag