THE SUN. Shaun Custis, fotbollsskribent: "Zlatan Ibrahimovic presterade en otrolig bakåtspark för att slutföra jobbet. Även Englands supportrar stod upp och applåderade åt det genidraget från den svenska anfallaren".THE SUN. Shaun Custis, fotbollsskribent: "Zlatan Ibrahimovic presterade en otrolig bakåtspark för att slutföra jobbet. Även Englands supportrar stod upp och applåderade åt det genidraget från den svenska anfallaren".
THE SUN. Shaun Custis, fotbollsskribent:
"Zlatan Ibrahimovic presterade en otrolig bakåtspark för att slutföra jobbet. Även Englands supportrar stod upp och applåderade åt det genidraget från den svenska anfallaren".
DAILY STAR. David Woods, Sportreporter: "Ibrahimovic slog sedan till med sitt hat-trick med en 84-minuters frispark. Och sitt fjärde med en kandidat till ett av de bästa målen någonsin på stopptid - en 30-meters bakåtspark".DAILY STAR. David Woods, Sportreporter: "Ibrahimovic slog sedan till med sitt hat-trick med en 84-minuters frispark. Och sitt fjärde med en kandidat till ett av de bästa målen någonsin på stopptid - en 30-meters bakåtspark".
DAILY STAR. David Woods, Sportreporter:
"Ibrahimovic slog sedan till med sitt hat-trick med en 84-minuters frispark. Och sitt fjärde med en kandidat till ett av de bästa målen någonsin på stopptid - en 30-meters bakåtspark".
DAILY MIRROR. Martin Lipton, chefsfotbollskribent: "Ibrahimovic krönte sin kväll med en fantastisk fyra, och vinklade sin kropp för att peta in den. En fantastisk avslutning och den ultimata enmansshowen".DAILY MIRROR. Martin Lipton, chefsfotbollskribent: "Ibrahimovic krönte sin kväll med en fantastisk fyra, och vinklade sin kropp för att peta in den. En fantastisk avslutning och den ultimata enmansshowen".
DAILY MIRROR. Martin Lipton, chefsfotbollskribent:
"Ibrahimovic krönte sin kväll med en fantastisk fyra, och vinklade sin kropp för att peta in den. En fantastisk avslutning och den ultimata enmansshowen".
DAILY EXPRESS. John Dillon, sportskribent: "England fick en förödande påminnelse om varför mer än 140 miljoner pund har gått mellan olika händer för hans signatur, mellan de flesta av Europas största fotbollsklubbar".DAILY EXPRESS. John Dillon, sportskribent: "England fick en förödande påminnelse om varför mer än 140 miljoner pund har gått mellan olika händer för hans signatur, mellan de flesta av Europas största fotbollsklubbar".
DAILY EXPRESS. John Dillon, sportskribent:
"England fick en förödande påminnelse om varför mer än 140 miljoner pund har gått mellan olika händer för hans signatur, mellan de flesta av Europas största fotbollsklubbar".
DAILY MAIL. Michael Walker, fotbollskorrespondent: "Zlatan Ibrahimovic avslutade de 90 minuterna av 4-2-matchen i Stockholm med ett fantastiskt mål - och skapade ett odödligt stycke svensk fotbollshistoria".DAILY MAIL. Michael Walker, fotbollskorrespondent: "Zlatan Ibrahimovic avslutade de 90 minuterna av 4-2-matchen i Stockholm med ett fantastiskt mål - och skapade ett odödligt stycke svensk fotbollshistoria".
DAILY MAIL. Michael Walker, fotbollskorrespondent:
"Zlatan Ibrahimovic avslutade de 90 minuterna av 4-2-matchen i Stockholm med ett fantastiskt mål - och skapade ett odödligt stycke svensk fotbollshistoria".
THE TIMES. Oliver Kay, chefsfotbollkorrespondent: "Joe Hart bjöd in till trubbel genom att springa ut ur sitt straffområde för att chansa och ta en studsande boll. Bara Ibrahimovic skulle ha försökt ge sig på en bakåtspark på volley, från 30 meter."THE TIMES. Oliver Kay, chefsfotbollkorrespondent: "Joe Hart bjöd in till trubbel genom att springa ut ur sitt straffområde för att chansa och ta en studsande boll. Bara Ibrahimovic skulle ha försökt ge sig på en bakåtspark på volley, från 30 meter."
THE TIMES. Oliver Kay, chefsfotbollkorrespondent:
"Joe Hart bjöd in till trubbel genom att springa ut ur sitt straffområde för att chansa och ta en studsande boll. Bara Ibrahimovic skulle ha försökt ge sig på en bakåtspark på volley, från 30 meter."
Daily Mirrors sajt i natt.Daily Mirrors sajt i natt.
Daily Mirrors sajt i natt.
BBC:s sajt i natt..BBC:s sajt i natt..
BBC:s sajt i natt..
Sky Sports sajt i natt..Sky Sports sajt i natt..
Sky Sports sajt i natt..
Daily Mails sajt i natt.Daily Mails sajt i natt.
Daily Mails sajt i natt.
The Suns sajt i natt.The Suns sajt i natt.
The Suns sajt i natt.
Metros sajt i natt.Metros sajt i natt.
Metros sajt i natt.
Guardians sajt i natt.Guardians sajt i natt.
Guardians sajt i natt.

Så hyllas Zlatan i dag: "Ibra-cadabra - magic"

Publicerad

Zlatan Ibrahimovic har länge varit ifrågasatt i England.

På onsdagskvällen gav han svar på tal.

31-åringen gjorde fyra mål när Sverige vann mot England med 4–2.

Nu hyllas han i engelsk press.

"Zlat's magic", lyder till exempel rubriken i The Sun.

Zlatan Ibrahimovics relation till engelsk fotboll har varit stormigt.

Trots ligatitlar i Holland, Spanien och Italien har engelsmännen aldrig riktigt imponerats av svensken.

Flera gånger har han sågats rejält.

– I England är han en nolla. Ingen i England tror han kan spela. De har hört om honom, de vet att han spelar för stora lag, de har sett honom göra mål på tv. Men han har aldrig gjort det mot engelska lag. Han är alltid en besvikelse, han underpresterar alltid, han snackar alltid mycket men klarar inte av att leva upp till det, sa till exempel Daily Mirrors chefredaktör Martin Lipton till TV4 2011.

"Ett av de vackraste målen"

På onsdagskvällen visade Zlatan Ibrahimovic engelsmännen att han knappast är en nolla.

Svensken hade lekstuga i träningsmatchen mot England och gjorde Sveriges samtliga mål i 4–2-segern.

Och nu låter det annorlunda i engelsk press.

Hyllningarna vill aldrig ta slut - och särskilt imponerade är man av Zlatans sanslösa 4–2-mål.

"Det här är ett av de vackraste mål jag någonsin har sett. Zlatan har nyss gjort ett mål som definierar styrka och tro." skriver Telegraphs kände fotbollsskribent Henry Winter på Twitter.

"Propeller-kick"

Även Daily Mail är imponerade - så här ser deras rubrik ut på onsdagskvällen:

"Ibra-cadabra! Zlatan the magic man scores all four, including a stunning propeller-kick - surely one of the greatest goals EVER (don't try it at home or you might break your back).

Enkelt översatt: "Magikern Zlatan gör alla fyra mål, inklusive en otrolig propellerspark som är ett av de mest fantastiska målen någonsin. Försök inte göra det hemma, du kan bryta din rygg!"

"Skrämmande dålig"

The Sun nöjer sig med en stor rubrik: "Zlat's magic" och kompletterar med underrubriken "4-goal Ibra's wonder strike seals Roy's 1st loss".

Översatt: "Zlatans magi" och "Fyramålsskytten 'Ibras' otroliga mål orsakar Roys första förlust".

The Guardian skriver att "Zlatan lämnade ett krossat England bakom sig efter sina fyra mål".

Bland sajtens läsarkommentarer finns en hel del hyllningar till PSG-anfallaren.

"Sverige var rätt så mediokert förutom den där killen som gjorde fyra mål", skriver signaturen "jaktonat".

"Joe Hart var skrämmande dålig och är överskattad. Zlatan Ibrahimovic är helt jävla briljant", skriver signaturen "Anycolouryoulike".

Onsdagen den 14 november - kanske dagen då även England upptäckte Zlatan Ibrahimovic storhet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag