Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ryktades till PL: ”Vissa saker kändes inte rätt”

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES

Robin Quaison ryktades bort från Mainz i somras men blev kvar.

Nu berättar han hur nära han var en flytt, och hur svåra beslut han var tvungen att ta.

– Vissa saker kändes inte rätt, säger han.

Robin Quaison är en given startspelare i Mainz, men ryktades ändå bort under sommarens transferfönster. Bland annat uppgavs Tottenham, Lyon och Burnley vara intresserat av svenskens signatur. 

Han blev till slut kvar i sin tyska klubb, men berättar nu att han hade erbjudanden att ta ställning till.

– Det var inte så många, ett par stycken. Vad det handlade om vill jag inte säga, men det var inte så svåra beslut. Inte så svåra, säger han och utvecklar: 

– Vissa saker kändes inte rätt, jag trivs väldigt bra i Mainz och får spela mycket. Jag trivs bra i både staden och klubben och om jag ska flytta ska det vara något som känns väldigt väldigt bra. 

Quaison gjorde 13 mål i ligan förra säsongen och har hittills gjort ett mål och en assist på tre matcher den här säsongen, samtliga tre förluster. 

– Det är tufft, men jag är hungrig och vill vinna, säger han om den tuffa säsongsinledningen. 

Redo för spel mot Portugal

Även det svenska landslaget har det tufft i Nations League med tre raka förluster. I matchen mot Kroatien under söndagen var inte Quaison tillgänglig på grund av en skada som han ådrog sig mot Ryssland, men säger att han tränar fullt nu.

– Jag mår bra, mycket bättre. Jag har tränat i dag och kommer att träna imorgon. Jag känner mig redo. Jag fick en smäll på min fot så den svullnade upp lite och jag hade lite ont, men jag tränar fullt nu.

Om han får speltid återstår dock att se, menar han.

– Grabbarna spelade väldigt bra i andra halvlek i går (mot Kroatien), vi får se om jag slår mig in.