Foto: Nils Petter Nilsson
 Foto: Nils Petter Nilsson

Rosenberg: Kennedy borde vara på gång

Publicerad
Uppdaterad
Racing Santander-stjärnan Kennedy Bakircioglü ratas av Erik Hamrén - trots succén i La Liga. Men klubbkamraten Markus Rosenberg hoppas snart få se Kennedy i landslaget - Han borde vara på gång, säger anfallsstjärnan.
Markus Rosenbergs succé med Racing Santander i spanska La Liga har gett honom landslags-platsen tillbaka.
Anfallaren var med under Cypern-turnén - och han har nu också sett till så att Tobias Hysén petats ur landslagstruppen.
Samtidigt gör Rosenbergs klubbkamrat i Racing - Kennedy Bakircioglü - minst lika stor succé.
Men i det svenska landslaget ratas han.
Markus Rosenberg vill dock se sin lagkamrat i blågult.
- Ja. Det har fungerat väldigt bra för honom och han gjorde ett fint mål senast också så det är kul.
Det känns som att han borde vara på gång in i landslaget nu?
- Ja, det tycker man eftersom han gjort det så bra.
Tycker du han borde varit med nu mot Moldavien?
- Det är inget jag ska uttala mig om, men jag han har gjort en bra säsong, vi har fungerat bra och spelat mycket båda två.

"Vi har gjort det bra"

Hur ser du på er säsong hittills med Racing Santander?
- Vi har gjort det bra och är inte med och slåss i botten som de gjort de andra åren. Vi har tagit fler poäng trots en ganska turbulent säsong med tränarbyten.
Känner du att du är tillbaka i landslaget på riktigt nu efter att ha varit med de två senaste gångerna?
- Jag har inte varit med så mycket innan och när man väl är här vill man spela så klart. I Cypern blev det inte mycket speltid och jag hoppas på mer.
Hur ser du på dina prestationer i klubblaget?
- Jag kan inte göra det mycket bättre än vad jag gjort i klubblaget. Nu ger det förhoppningsvis utdelning här också.
Finns det risk att ni under-skattar Moldavien tror du?
- Nej, det tror jag inte. Det är tre poäng som står på spel och väldigt viktiga matcher.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag