Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dejans svar efter Ronaldos hyllning

Cristiano Ronaldo
Foto: C More
Dejan Kulusevski utsågs till matchens spelare i Sverige.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Cristiano Ronaldo sänkte Sverige med två drömmål. 

Nu tokhyllar han Dejan Kulusevski, 20. 

– Vi kommer göra många mål tillsammans, säger Ronaldo till TV4.

– Det ger mig bensin, säger Kulusevski om hyllningen.  

Cristiano Ronaldo missade matchen mot Kroatien i helgen på grund en skada.

Mot Sverige var megastjärnan tillbaka – och det med besked. Cristiano Ronaldo gav Portugal ledningen när han vackert skruvade in frisparken efter att Gustav Svensson fått ett rött kort. 

I den andra halvleken utökade samme Ronaldo till 2-0 när han placerade bollen i bortre bakom en chanslös Robin Olsen. Målen innebar att Cristiano Ronaldo nu har gjort 101 mål i landslagströjan – och att Sverige är hans favoritmotstånd, tillsammans med Litauen. 

”En stor talang och potential”

Efter matchen valde Portugal-stjärnan att hylla Dejan Kulusevski. Båda kommer nu spela i Juventus – något som Ronaldo ser fram emot. 

– Jag ser en väldigt stor talang och potential i honom (Kulusevski). Jag vet att han kommer göra sitt bästa på planen i dag. I dag såg jag honom och jag njöt. Vi kommer göra många mål tillsammans, säger Cristiano Ronaldo i TV4.

Vad Dejan Kulusevski hade att säga om sin nye lagkamrat? 

– Han gör skillnaden. Det andra målet ... det är otroligt. Han visar varje match att han är den bäste. Jag har tur som får spela med honom och lära av honom.

”Det ger mig bensin”

På presskonferensen efteråt utvecklade han:

– Det är fantastiskt. Det ger mig bensin, det är sådana grejer som gör att jag jobbar hårdare. Att höra sånt från Ronaldo.. titta bara på första och andra målet. Jag är tacksam att få spela med honom, det är en världsspelare och jag kommer lära mig av honom varje dag, säger Kulusevski om hyllningen.

Hur var det att starta?

– Jag är glad och stolt över första starten. Jag vet inte om jag stärkte aktierna, det var väldigt viktigt frö mig att starta för man måste bli bekväm. Det var otroligt kul att spela med mina nya lagkamrater. Tråkigt att vi förlora. Det blev svårt att spela då.

Dejan Kulusevski.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Kulusevski tyckte dock att det gick bra i första halvlek för laget och egen del.

– Första halvlek kändes bra och jag hittade fina ytor. Det var kul att spela, sedan när det bli rött kort och så tidigt, då blir det otroligt svårt att spela mot Portugal med skickliga spelare. Vi fick göra det bästa av situationen och hoppades att vi skulle få en halvchans. Men i första halvlek tycker jag att jag gjorde det helt okej.

Kulusevski har hyllats stort av lagkamraterna under landslagssamlingen. Emil Forsberg har tidigare uttryckt att 20-åringen kan ”bli bäst i världen”. Juventus-spelaren gläds av alla fina ord men betonar att det är viktigt att hålla fokus på rätt saker.

– Ingen har högre press än vad jag har på mig själv. Jag blir glad av att höra alla hyllningar, det går bra och jag är på rätt väg, men jag är 20 år och måste bli bättre på allt. Jag vill bli bäst och gör allt vad jag kan för att nå dit.