Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Vi var totalt överlägsna”

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

SENEC/STOCKHOLM. Chansfattigt och hackigt spel. 

Sverige besegrade Slovakien i VM-kvalpremiären med 1-0 –efter mål av Fridolina Rolfö.  

– Vi hade velat göra fler mål men det är tre poäng, säger förbundskapten Peter Gerhardsson. 

OS-sommaren resulterade i ett silver. Under fredagen startade Sverige om med den första VM-kvalmatchen när de ställdes mot Slovakien i Senec, drygt tre mil utanför huvudstaden Bratislava. 

Blågult, som numera är tvåa på världsrankingen, tog tag i matchen direkt och det dröjde inte länge innan ledningsmålet kom. Efter slarv från hemmalagets försvar fick Lina Hurtig bollen och efter ett par dribblingar hittade hon fram till Fridolina Rolfö som styrde in 1-0 redan efter tio minuter spel. 

Experten kritisk: ”Inte tillräckligt bra”

Sverige drog sedan ned matchtempot och Slovakien fick mer kontroll på bollen, men trots det var det ytterst nära 2-0. Magdalena Eriksson nickade först i ribban och därefter försökte Chelsea-stjärnan med en volley men bollen räddades av målvakten Maria Korenčiová. Första halvleken slutade med en blågul ledning. 

– Sverige gör det bra inledningsvis men tappar sedan tempot och passningsspelet, säger experten Pontus Kåmark i Viaplay. 

I den andra halvleken försökte Sverige döda matchen och förbundskapten Peter Gerhardsson bytte in Kosovare Asllani, men Blågult kom aldrig till några heta målchanser och matchen slutade med en 1-0-seger. Härnäst väntar den andra VM-kvalmatchen mot Georgien i Göteborg på tisdag nästa vecka. 

– Vi hade velat göra fler mål, men det är tre poäng som räknas, säger förbundskapten Peter Gerhardsson och fortsätter: 

– Vi var totalt överlägsna, men vi behöver såklart göra mål på de chanserna vi skapar. Gör man inte 2-0 på sådana motståndare så lever matchen. 

Fakta om VM-kvalet:

De nio europeiska gruppsegrarna går direkt till VM. Tvåorna gör upp om två, eventuellt tre, ytterligare platser i playoff.


VM avgörs 2023 i Australien och Nya Zeeland. 

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Få 100 kr i bonus – bli kund och spela på sport!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset