Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rolfö hade show – när Sverige vann gruppen

Olivia Schough, Fridolina Rolfö och Kosovare Asllani jublar.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Sverige vann med 3-0.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Filippa Angeldal gjorde 1-0-målet.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Fridolina Rolfö hade lekstuga mot Ryssland i Algarve cup. 

Anfallaren gjorde två mål i 3-0-segern. 

Nu är Sverige klart för final mot Nederländerna. 

Efter premiärsegern mot Kanada och 1-1-matchen mot Sydkorea låg Sverige tvåa i gruppen (på samma poäng som Sydkorea) inför den avslutande gruppomgången. 

Där stod Ryssland, med två förluster i bagaget för motståndet och precis som i tidigare matcher var ryskorna en slagpåse. 

Sveriges första mål prickades in av Filippa Angeldal. Hon slog en frispark från halva plan som letade sig hela vägen in i mål. 

Sverige vinner gruppen efter krossen

Sen tog Fridolina Rolfö över. Hennes första fullträff började med ett motlägg och slutade med en soloräd innan hon prickade in 2-0-målet. Bayern München-anfallaren satte även 3-0-målet. 

Allt detta samtidigt som Kanada bekvämt besegrade Sydkorea. Det innebär att Sverige vinner gruppen på sju poäng, en mer än Kanada som kniper andraplatsen. 

Därefter fick svenskorna avvakta andra resultat innan de fick svar på om de knipit en finalplats eller inte. Sent på måndagskvällen kom svaret. 

Svåra val för Gerhardsson

Både Portugal och Australien vann sina matcher, men lyckades inte göra tillräckligt många mål (2-0-vinster för de båda) så tog Sverige finalplatsen på målskillnad. Sverige ställs mot Nederländerna i finalen på onsdag. Det är första gången som Sverige spelar final i Algarve cup sedan 2009. 

Under turneringen har förbundskapten Peter Gerhardsson gett samtliga spelare i truppen speltid och han erkänner att det blir tufft för honom att ta ut en startelva till finalen. 

– En del av den här turneringen har handlat om att visa att vi har en bredd. Vi har gjort det jättebra på alla håll och kanter. Det är många spelare som visar bra form och bra prestationer. Det är alltid svårt att ta ut ett lag, säger Gerhardsson till TT.