Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Robin Olsens framtid osäker

Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Robin Olsen är given i det svenska landslaget, men har bara spelat sporadiskt i klubblaget under säsongen.

Och framtiden är osäker. 

– Jag vet faktiskt ingenting, säger målvakten. 

Robin Olsen flyttade till Serie A och Roma efter VM 2018. Detta för att ersätta succémålvakten Alisson som lämnat för Liverpool. Det började bra, men mot slutet av säsongen bänkades svensken, för att sedan få varierat med speltid året därpå. Därför gick han under det förlängda sommarfönstret 2020 till Everton på lån, men även i Premier League var han ofta förpassad till bänken.

– Det har varit en bra säsong ändå. Jag hade velat spela mer men att komma till England och uppleva hur det är i den ligan, sättet vi tränade på, det har gett mig mycket. Jag har utvecklats en hel del och gjort ett antal matcher som jag är nöjd med, så det var en bra säsong.

Bristen på speltid ser han inte som ett problem när sommarens EM närmar sig med stormsteg, och han vill gärna spela mot Armenien på lördag efter att han fick chansen från start mot Finland förra veckan.

– Det är jätteviktigt. Jag vill spela alla matcher jag är tillgänglig, men det är inte upp till mig. Janne tar ut laget och så får vi se. Men personligen vill jag gärna spela. 

– Jag har motiverat mig själv varje dag hela säsongen med att jag har ett mästerskap att se fram emot. Jag har bara försökt att bli bättre, hålla formen, göra det bra de matcher jag har spelat. 

Oklar framtid i Italien

Vad som händer till nästa säsong vet inte målvakten, trots att hans kontrakt med Roma sträcker sig över två säsonger till.

– Jag vet faktiskt ingenting. Och jag har inte tänkt på det för jag har sett fram emot det här mästerskapet och det är det jag har fokus på. Jag har längtat efter att komma hit och spela, resten får vi ta efter.

– Jag har trivts bra i England, sedan får vi se vad som händer under mästerskapet. Det är det här jag har längtat till och jag vill bara spela och njuta. 

Ser du mästerskapet som ett bra skyltfönster? 

– Det är klart det är ett bra skyltfönster, jag tror att de flesta matcherna man spelar med landslaget är det. Men det viktiga för mig är att vi gör det bra i Sverige. 

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Få 100 kr i bonus – bli kund och spela på sport!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset