Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Robin Jansson går in i svenska startelvan

Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN

DOHA. I våras arbetade han extra på fabrik och spelade i division I med Oddevold. 

Nio månader senare gör Robin Jansson debut i A-landslaget. 

AIK:s mittback startar mot Finland i morgon. 

- Fantastiskt att man fortfarande kan göra en sån resa, säger förbundskapten Janne Andersson. 

Janne Andersson har gjort sitt val gällande den första svenska startelvan under träningslägret i Dubai. Och det blir en vänta svensk elva som förbundskaptenen ställer upp mot Finland i morgon. 

Jansson och Milosevic mittbackspar

Robin Jansson, AIK:s guldhjälte, gör A-landslagsdebut. Detta nio månader efter att han jobbat extra på en  fabrik och spelat i division I med Oddevold. 

Han värvades till AIK när klubben fick en mängd skador på försäsongen, tog snabbt en ordinarie plats och blev efter säsongen som innebar SM-guld uttagen till Januariturnén i Qatar. 

Flera debutanter i startelvan 

Nu bildar han mittbackspar med Alexander Milosevic, som också blir lagkapten. 

- Fantastiskt att man fortfarande kan göra en sådan resa som Robin gjort. Jag hade själv Mickel Nilsson en gång i tiden. Han gjorde 70 landskamper och fick den karriären. Nu vet jag inte om Robin kommer att göra 70 landskamper men att går att göra en sådan resa måste vara stimulerande för väldigt många spelare. 

- Framför allt för spelare som utvecklas senare eller som av olika anledningen inte kommer med i uttagningar eller inte blir värvade i rätt ålder, säger Janne Andersson. 

Joel Andersson och Jonathan Augustinsson tar platserna till höger och vänster i backlinjen och mittfältet består av debutanterna Hosam Aeish, Simon Tibbling och Daleho Irandust. 

"Många välutbildare spelare"

Alexander Fransson, som tidigare varit uttagen i A-landslaget, tar platsen centralt bredvid Tibbling. På topp startar Alexander Jeremejeff och Kalle Holmberg. 

- Det är inget A-lag utifrån den här truppen utan ett lag som vi tagit ut till den här matchen. Jag tycker att helheten varit väldigt bra under det här lägret. 

- Det är många spelare på det här lägret som jobbat bra och det är många välutbildade fotbollsspelare. Det visar att allsvenskan och de nordiska ligorna är långt framme, säger Janne Andersson. 

 

Sveriges startelva mot Finland

Jacob Rinne 

---

Joel Andersson 

Alexander Milosevic (lagkapten)

Robin Jansson 

Jonathan Augustinsson 

---

Hosam Aeish, 

Simon Tibbling 

Alexander Fransson

Daleho Irandust 

---

Alexander Jeremejeff 

Kalle Holmberg