Sverige firar. Foto: Kanal 5Sverige firar. Foto: Kanal 5
Sverige firar. Foto: Kanal 5
Caroline Seger nickade in matchens enda mål. Foto: Kanal 5Caroline Seger nickade in matchens enda mål. Foto: Kanal 5
Caroline Seger nickade in matchens enda mål. Foto: Kanal 5

Rio är nära för Pia Sundhages landslag

Publicerad

Rio är nära för Pia Sundhage och hennes landslag.

Efter 1-0-segern mot Schweiz krävs nu endast en poäng i onsdagens match mot Holland för att Sverige ska bli OS-klart.

– Det här laget har fart och framför allt stort hjärta, säger Pia Sundhage till Kanal 5.

OS-kvalspelet i Rotterdam har hittills varit en enorm succé för det svenska landslaget. Sverige vann premiären mot Norge med 1-0.

Sen stod Schweiz för motståndet på lördagen, en motståndare Sverige har haft problem med förut. Men det syntes inte under matchen.

Ett välorganiserat Sverige visade återigen prov på starkt försvarsspel och kunde hålla storspelare som Ramona Bachmann borta från farligheter så gott som genom hela matchen.

Caroline Seger avgjorde med underligt mål

Samtidigt såg Sverige till att utnyttja den chansen de fick. Efter en tilltrasslad situation i straffområdet skickades bollen mot det schweiziska målet. Den styrde på Lisa Dahlkvist och nådde fram till Caroline Seger som stod på mållinjen. Hon var helt med på noterna, böjde sig ner och nickade in bollen med nacken till 1-0 i slutet av den första halvleken.

De schweiziska spelarna skrek efter en offside, men fick inget gehör.

Det önskade de nog att de hade fått - för det målet blev helt avgörande. Sverige höll undan starkt i slutet och vann återigen med 1-0.

– Det är alldeles för stressigt i dag, men det blev en vinst, säger Pia Sundhage - som inte var helt nöjd med sina spelares passningsval - till Kanal 5.

– Men vi hinner rätta till det och stundtals såg det riktigt bra ut.

– Det känns otroligt bra, för det är så sjukt viktiga matcher det här. Vi gör det fantastisk som lag. Det blir mycket löpa, inte så konstruktivt, men det är skit samma, säger Lotta Schelin.

Resultaten gick Sveriges väg

Samtidigt så slog Norge Holland med 4-1 och Sverige är därmed det enda obesegrade laget i gruppen.

På onsdag ställs Pia Sundhage och hennes landslag mot Holland och nu räcker det med en poäng för att OS-platsen ska vara i hamn. Och Sundhage kom med ett löfte inför den avgörande matchen.

– Ni kommer att få se ett par nya spelare, säger hon.

När Kanal 5 frågade Lotta Schelin vad Sundhage menade med det så skrattade Schelin till.

– Det vet jag inte. Det får hon stå till svars för, säger hon.

 

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag