Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Landslaget kallar in tre ersättare

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: ©ANDERS KJÆRBYE / BILDBYRÅN

Under måndagsmorgonen kunde SportExpressen avslöja att Jacob Rinne och Oscar Hiljemark kallas in till träningsmatchen mot Danmark. 

Nu bekräftar förbundet att duon, tillsammans med Joel Andersson, blir ersättarna till spelarna som stoppades på grund av de nya karantänsreglerna i Storbritannien. 

Det var i går som svenska fotbollförbundet gick ut med att Robin Olsen, Victor Nilsson-Linderlöf, Ken Sema, Filip Helander och Emil Krafth stoppades från att vara med i träningsmatchen mot Danmark. Detta på grund av de nya karantänsreglerna i Storbritannien 

Nya karantänsregler stoppar fem spelare

Reglerna säger att medborgare på de brittiska öarna tvingas enligt de nya direktiven till 14 dagars karantän efter ett besök i Danmark, övriga är inte välkomna. Om spelarna skulle åka med till Danmark skulle det innebära att spelarna missar flera viktiga matcher med sina klubblag.

Därför är Premier Leagueklubbarna nu beslutat att stoppa spelarna från landslagspel. Svenska fotbollförbundet meddelade att flera ersättare skulle kallas in mot Danmark. 

Ålborgsduo kallas in 

Ålborgs målvakt Jacob Rinne och mittfältaren Oscar Hiljemark är två av ersättarna som kallas in, något SportExpressen kunde berätta tidigare i dag.

Även FC Midtjyllands Joel Andersson kallas in till landslaget.

– Det är speciella tider vi lever i. Nu blev det så här och det gör att vi kommer att ta in några fler spelare till Danmarksmatchen, sa förbundskapten Janne Andersson, i ett pressmeddelande i går.