Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ringde pampen för att klaga på domaren

Gianni Infantino, ordförande i Fifa.
Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/ULMER IMAGO SPORTFOTODIENST
Sveriges förbundskapten Janne Andersson.
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT NYHETSBYRÅN

MILANO/STOCKHOLM. Italiens spelare var missnöjda med domarinsatsen efter förlusten mot Sverige.

Ordförande för det italienska fotbollförbundet, Carlo Tavecchio, ska ha ringt till Fifas ordförande Gianni Infantino och beklagat sig.

– Det är väldigt märkligt, säger Janne Andersson.  

Domaren hamnade i fokus efter matchen mellan Sverige och Italien. 

Italien var missnöjt med vad de tyckte var fult spel från Sveriges sida – samtidigt som de svenska spelarna tyckte att italienarna överdrev. 

Enligt Calcioweb – som hänvisar till La Gazzetta della sport – ska Carlo Tevecchio, ordförande för det italienska fotbollförbundet, ha ringt till Fifas ordförande Gianni Infantino och beklagat sig över insatsen.


LÄS OCKSÅ: Brutala sågningen av Sverige i Italien


Italiens förbundschef ringde Uefa efter förlusten

Under dagens presskonferens ställde sig Sveriges förbundskapten, Janne Andersson, frågande till varför de ringer telefonsamtal. 

På frågan om de känner någon rädsla för att domaren kommer ha det svårt att stå emot pressen på San Siro svarar han: 

– Det är en väldigt intressant fråga. Man reflekterar över italienarnas reaktion mot domaren. Jag kände inte att vi var favoriserade någon gång. Tittar vi totalt på matchen var vi inte favoriserade på något sätt. Det är väldigt märkligt hur man kan få det till det, men det är väl deras verklighet. 

– Om man ska ringa samtal? Ja, jag vet inte. Fotbollsmatcher avgörs på planen. Domaren är till för att leda matchen och se till att matcherna håller en bra nivå på olika sätt och det har jag största förtroende att morgondagens domare klarar av. 


LÄS OCKSÅ: "Vansinnigt korkat att göra det där målet"


"Går inte in för att hålla nollan"

Ett 0-0-resultat skulle ta Sverige vidare till fotbolls-VM. Men Andreas Granqvist tror inte på att bara backa hem och spela på det resultatet. 

– Vi kommer inte gå in för att bara hålla nollan. Vi ska försöka anfalla med en smartness och vi ska göra det i rätt läge. Vi vet att om vi håller nollan är vi i VM och vi har även goda möjligheter att gå till VM om vi gör ett mål, säger han på presskonferensen. 

 – Men det går inte att försvara sig hela tiden.