Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Riktigt förbannad – står fast vid det"

Kosovare Asllani på söndagens pressträff.
Foto: Expressen TV
Svenska spelare deppar efter EM-uttåget.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

ARNHEM. Kosovare Asllani var rejält besviken på domaren Bibiana Steinhaus efter förlusten mot Nederländerna.

Dagen efteråt berättar hon om sina framtidsplaner, sin tomhet – och att hon står fast vid sin kritik mot domaren.

– Det var länge sedan jag var så förbannad som i går, säger hon. 

Det var ett nedstämt svenskt landslag som mötte upp på spelarhotellet inför avfärden hem till Sverige. Drömmen om en EM-medalj tog stopp mot värdnationen Nederländerna.

Förlusten skrevs till 2-0 och efter matchen var Kosovare Asllani rejält besviken på domaren Bibiana Steinhaus

– Jag är lack på domaren, hon höll inte för trycket. Vi skulle haft en straff och hon blåste alltid emot oss, och allt för Nederländerna. Jag är jävligt besviken, sa Asllani då. 

"Känner likadant i dag"

Hon fick medhåll av bland annat lagkamraten Olivia Schough – men nederländska anfallsstjärnan Vivianne Miedema menade att Sverige skyllde i från sig. Dagen efteråt står Asllani fast vid sina åsikter.

– Jag känner likadant. Igår var jag riktigt förbannad. Och jag håller fast vid mina åsikter. Samtidigt som jag känner att vi hade kunnat avgöra matchen själva, säger hon. 

– Det känns som att man får lura hjärnan. Man är fortfarande i en slags förnekelse. Det var ett tag sen jag var så förbannad som i går. Och jag känner likadant i dag men samtidigt är jag mer tom för att vi åkte ut, säger hon.

"De fick med sig allt"

Går det att sätta fingret på vad du är arg på?

– Jag är förbannad på flera olika delar. För att vi inte kommer upp i nivå. Jag är förbannad på att vi inte får med oss någonting, för att domaren inte håller för trycket. Och för att vi inte sätter våra chanser. Vi vinner och förlorar som ett lag, och med tanke på gårdagens match så får vi analysera mer... Men det är en stor besvikelse och tomhet.

Nederländska spelarna tyckte att ni skyllde i från er med kritiken mot domaren?

– Vad ska man säga? De fick allt med sig så det är klart att de inte klagar på domaren. Vi hade våra chanser och borde vänt matchen. Men min stora besvikelse är fortfarande kvar mot domaren. Jag är bara besviken på henne.

Asllani berättar om besvikelsen i går:

– Stämningen i går efter matchen var som att någon hade gått bort. Vi ville alla ha en medalj. Och drömmen som vi hade bara dog. Man kunde verkligen ta på stämningen, säger hon.

"Var uppe hela natten"

Pia samlade er på hotellet för ett långt tal?

– Ja... Stämningen var låg. Det är så när man spelar i ett lag som har en vision att vinna. Och så kraschar det. Stämningen var låg. Det kändes som en sorg. Man har jobbat för det här så länge och under många års tid byggt upp att ”nu ska vi prestera”. Det är tryck på oss. Och när det inte går vägen så blir man bara tom.

Hur gör du för att bearbeta den tomheten?

– Man går in i sig själv, och pratar. Vi var alla uppe hela natten och känns lite som att ingen fattar att vi är ute. Vi hade så mycket mer att ge. Men fick inte ut det på planen. Och det känns jävligt tråkigt.

Kosovare Asllani har kontrakt fram till årsskiftet med Manchester City. Men öppnar nu för att lämna till hösten.

– Nu åker jag till Sverige först, sen får vi se. Jag har inte velat lägga så mycket tid på det. Det kan hända mycket nu, den kommande veckan, säger hon.

När har du bestämt om framtiden?

– Jag tror att jag måste bestämma mig snart. Dessutom stänger transferfönstret snart.