Real-stjärnan om sitt privata möte med Isak

Foto: GUILLAUME HORCAJUELO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

ZAGREB. Kroatiens lagkapten har stor respekt för Sverige.

Luka Modric menar att man måste stoppa Alexander Isak.

– Jag ser Isak som ett stort hot mot oss, säger 35-åringen.

Både Kroatien och Sverige har förlorat sina två inledande matcher i Nations League och på söndagskvällen ställs lagen mot varandra på Maksimirstadion i en ödesmatch.

Kroatiens lagkapten Luka Modric, 35, menar att laget måste se upp för Sverige som han har stor respekt för och även stoppa en viss anfallare från La Liga.

– Jag känner till Alexander Isak mycket väl från La Liga, det är en ung anfallare med en väldigt stor talang. Han har visat stora kvalitéer i Real Sociedad och jag fick faktiskt chansen att lära känna honom privat vid ett tillfälle, säger Modric inledningsvis.

– Jag ser honom som ett stort hot mot oss i matchen, vi måste se upp där och göra vårt yttersta. Jag hoppas att han fortsätter sin fina utveckling men att han inte kommer upp på sin högst och bästa nivå mot oss.

Förbundskaptenen om Kulusevski

Förbundskaptenen Zlatko Dalic varnade också för Dejan Kulusevski.

– Jag tittade på Dejans två senaste matcher i Nations League mot både Portugal och Frankrike. Han spelar på högerkanten och jag tycker att han såg stark ut. Det är en spelare som kan göra skillnad och Juventus har värvat honom av en anledning.

– Det betyder att han är en klasspelare. Jag tycker att han höjt nivån på det svenska landslaget och enligt mig gjorde Dejan två bra matcher för Sverige senast i Nations League.

Kroatien har vunnit tre av de fyra senaste matcherna mot Sverige, både träningslandskamper och tävlingsmatcher inräknat. 

”Svårt att tala om favoriter”

Trots det ville inte Dalic tala om något favoritskap inför mötet.

– Det finns ingen favorit. Vi måste vinna och försöka göra en stark insats. Vårt mål är att stanna kvar i den här gruppen med stornationerna. Det är verkligen svårt att tala om favoriter i det här läget med tanke på resultaten i de första matcherna. Vi borde vara favoriter utifrån Fifa-rankningen men det betyder oftast ingenting när matchen börjat.

Luka Modric om att spela i Zagreb:

– Vi är oerhört starka på hemmaplan och känner oss trygga här. Det faller sig naturligt att man gör bättre prestationer på hemmaplan eftersom att man är tryggare i sitt spel. Förhoppningsvis kan vi vinna här i morgon och ge alla våra supportrar en seger.

TV: Dyraste övergångarna under transferfönstret