Reaktioner på twitter efter Zlatans uttalande

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Imago Sportfotodienst

Zlatans uttalanden i juldagens SPORT-Expressen rör upp läsarnas känslor.

På Twitter diskuteras landslagskaptenens uttalanden om damfotboll efter debatten om bilen till Anders Svensson för fullt.

"Bland det dummaste uttalande jag läst", skriver landslagsstjärnan Nilla Fischer.

I en längre intervju med SPORT-Expressen ger Zlatan Ibrahimovic på juldagen sin syn på efterspelet till fotbollsgalan. Då fick veteranen Anders Svensson en bil av fotbollsförbundet, efter att han slagit herrlandslagsrekordet i antal landskamper.

Samtidigt blev damlandslagets rekordinnehavare Therese Sjögran utan pris.

– Du kan inte jämföra herrfotboll med damfotboll. Lägg ner det där, det är inte ens roligt. Det är ett dåligt skämt som inte ens går hem i Rosengård, säger Zlatan i intervjun.

– Ska vi jämföra herrarnas ekonomi med damernas? Vi spelar in det de använder. Det går inte att jämföra, snälla. Den uppmärksamheten som svensk damfotboll får i Sverige, det är ingen annan i världen utav damspelare som får det i sitt eget land, fortsätter herrlandslagskaptenen.

Twitterstorm

Utspelet har vållat en storm i de sociala medierna. På Twitter diskuteras Ibrahimovics uttalanden - och intervjun i sin helhet - flitigt.

"Bland det dummaste uttalande jag läst", skriver landslagsstjärnan Nilla Fischer.

"Zlatan är minst sagt upprörd", skriver förre allsvenske profilen Per "Texas" Johansson.

"Ännu en intressant "telefonare" med Zlatan. Läsvärt. Och, som sagt, aldrig aldrig aldrig jämföra", skriver TV4-programledaren Patrick Ekwall.

"Zlatan zlatan zlatan han berör så sjuuuuukt i detta land! Hihi tror många kokar nu i landet o många myser(så ser d ut på twitter iallafall)", skriver IFK Göteborgs målvakt John Alvbåge.

"Börjar spåra ur"

Ldb Malmös tränare Jonas Eidevall, som tidigare i höst ledde skåningarna till SM-guld har också reagerat:

"Svenska landslaget i herrfotboll måste omedelbart inleda ett värdegrundsarbete för spelare och ledning. Just nu skadar de fotbollen", skriver han.

Förra landslagsspelaren Karolina Westberg skriver:

"Nej, Zlatan! Det börjar spåra ur, märker inte ansvariga på förbundet det???."