Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Reaktionen: "Japp, nu ska vi till Friends"

Elin Magnusson, Nilla Fischer och Pia Sundhage.Foto: Nils Petter Nilsson

STENUNGSUND. Sverige spelar final i EM - i alla fall om man ska tro på sju av de allsvenska tränarna.

Ytterligare fyra av sammanlagt tolv menar, i SPORT-Expressens enkät, att svenskorna når minst semifinal.

- Det är kul att så många litar på att vi fixar det. Sådant känns alltid inspirerande, säger Lotta Schelin.

Pia Sundhage, den övriga ledarstaben och spelarna har klart deklarerat att man inte tänker sitta på Friends Arenas läktare i Solna när EM-finalen spelas om en knapp månad - den 28 juli.

Sverige ska i stället vara ett av de två lag som är på planen för att göra upp om guldet.

- Går man in i ett mästerskap av den här kalibern är det bara en sak som gäller, att ta hem det. Några andra tankar ska inte, och får inte, finnas hos oss som leder laget och hos de elva som springer omkring där ute, säger den svenska förbundskaptenen.

Tränarsvaren anonyma

Sundhage får medhåll av sina kollegor i klubbarna. Även de tror på att detta blir en turnering som färgas av gult och blått.

SPORT-Expressen ringde runt till de tolv tränarna i damallsvenskan och frågade hur det går för Sverige i det EM som startar med match mot Danmark den 10 juli.

De garanterades anonymitet för att svaren skulle bli så ärliga som möjligt.

Hela sju är övertygade om att Sverige tar sig förbi alla hinder på vägen till Friends Arena. Ytterligare fyra svarade att svenskorna går till semifinal, medan bara en menar att EM tar slut direkt efter gruppspelet - det vill säga i en kvartsfinal.

SPORT-Expressen redogjorde i går, på första dagen på träningslägret i Stenungsund, för flera av spelarna om tränarnas tro på dem.

"När ju drömmen om final"

"Väldigt inspirerande", menade samtliga.

- Vi själva när ju drömmen om att spela final, så att då få stöd av dem som tränar oss i klubbarna är jättekul, säger Nilla Fischer.

- Allting ska dock klaffa om vi ska nå ända till finalen och all support är naturligtvis välkommen, och ger oss extra råg i ryggen.

Lotta Schelin är av samma åsikt.

- Vi vill ju göra något bra nu när vi är på hemmaplan. Att då andra, de som ska kunna fotboll, är av samma åsikt stärker ytterligare självförtroendet.