Reagerar efter beslutet om de svenska tröjorna

Foto: BILDBYRÅN
Svenska damlandslagets tröja.
Foto: Svenska fotbollförbundet

Herrlandslagets tröjor är tillgängligt i alla storlekar. 

Men för damlandslaget är tröjorna endast tillgängligt för damer. 

– Det är tråkigt, min pappa ville också ha en (tröja) men det passade inte honom, säger Lina Hurtig.

Damlandslaget åker i morgon (lördag) till Tokyo för att checka in på OS-byn. På onsdag är det dags för premiär mot USA. 

Under fredagen höll landslaget en presskonferens där de berättade om de första dygnen i Japan. 

– Vi har haft några bra träningspass och nu försöker vi anpassa oss så gott det går, bland annat med tidsomställningen. På lördag åker vi till Tokyo så man börjar verkligen känna att det närmar sig, säger Lina Hurtig. 

Jonna Andersson: ”Klart att alla ska kunna bära våra matchtröjor”

En annan grej som har uppmärksammats är landslagströjorna. För när det gäller herrlandslaget så finns tröjan i alla möjliga storlekar, från barn till vuxna människor. Men när det gäller damlandslagets tröjor så finns den endast tillgänglig för damer. Formen på tröjorna är inte anpassad för alla. 

Något som har fått landslagsstjärnorna att reagera. 

– Det är tråkigt. Min pappa ville han en tröja men formen passade inte honom. Så han är lite besviken, det är väldigt dåligt, säger Lina Hurtig. 

– Jag visste inte om det men det är klart att alla ska kunna bära våra matchtröjor. Förhoppningsvis är det något de kan titta på, säger Jonna Andersson. 

Landslagets högerback Hanna Glas är inne på samma spår. Glas poängterar vikten av att tröjorna finns tillgänglig för alla. 

– Det är jättekul att många vill ha våra tröjor. Vi hoppas att våra nästa tröjor ska komma till båda kvinnor och män så det passar alla. Det betyder jättemycket med supportrarnas stöd. Det kände vi redan 2019 i VM i Frankrike, säger 28-åringen. 

SportExpressen har varit i kontakt med Stefan Abelsted, gruppchef för sälj- och affärsutveckling på SvFF. Han säger att damtröjan i alla storlekar egentligen skulle ha funnits i år. 

– Men tröjan kommer i stället nästa år eftersom EM sköts upp. Så när den släpps 2022 så kommer alla ha möjlighet att köpa den.