Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Raiolas kryptiska besked om Zlatan

Foto: INSIDEFOTO / INSIDEFOTO BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

På tisdag avgörs det vilken nation Sverige får i play-off-matcherna till VM i Ryssland.

Om Sverige skulle gå dit är det många som hoppas på en återkomst till landslaget för Zlatan Ibrahimovic.

Men hans agent Mino Raiola är osäker på om den svenske superstjärnan skulle tacka ja.

– Jag kan inte säga för Zlatans räkning att han skulle säga nej om landslaget ringde, säger han till SportExpressen.

Det blir Danmark, Italien, Kroatien eller Schweiz som står för motståndet när det svenska VM-ödet ska avgöras i Zürich på tisdag.

Efter 0-2-förlusten mot Holland i Amsterdam stod det klart att Sverige hamnar på andra plats i Grupp A, bakom Frankrike, men med möjligheten att kvala vidare till nästa sommars VM-slutspel i Ryssland.

I takt med att mästerskapet blivit möjligt har också en diskussion om Zlatan Ibrahimovics potentiella återkomst till Blågult uppstått i Sverige. Med 62 mål på 114 landskamper blev Zlatan landslagets främste målskytt genom tiderna innan han valde att sluta i samband med EM i Frankrike 2016.

"Ville släppa fram nästa generation"

Men hans agent, Mino Raiola, som jobbat med Zlatan sedan tidigt 2000-tal, tror inte på en återkomst.

– I början pratade vi mer om landslaget. Jag sa hela tiden att man inte kan bli kung i sitt eget land. Jag ser det med alla stora spelare. Han var inte lika omtyckt i Sverige, det var en väldigt konfliktfylld relation med svenska medier. Han accepterades ju inte riktigt för hur han var, i stället för att omfamna honom som en ambassadör för Sverige, säger han till SportExpressen.

– Men när jag såg att saker och ting började läka där, mellan honom och Sverige, och han vann den här kampen, när folk började acceptera hur han var, då lät jag honom avgöra precis allt själv. Hans relation till det svenska landslaget har skapats av honom själv. Han förstod nu att han ville fokusera mer på sitt klubblag och ge andra människor utrymme, till exempel släppa fram nästa generation. 

Det var tankegången bakom beslutet att sluta?

– Ja, att koncentrera sig på sitt eget men också andra människor.

Är det fortfarande hans inställning? Även om Sverige går till VM nästa år.

– Jag tror det. Men du vet, i livet, om du är ett väldigt högt träd som inte kan böja sig, då bryts du av. För vissa kanske det är bättre att vara ett kort träd som alltid står kvar när vinden kommer. Men jag kan inte säga för Zlatans räkning att han skulle säga nej om landslaget ringde och ville ha med honom till VM. Men principiellt tror jag inte det.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!