"Precisionen hade kunnat vara bättre"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Alex Grimm

Sverige klarade med nöd och näppe av att besegra 31-rankade Colombia i VM-premiären. Men efter en rad missade målchanser var poängen ändå det viktigaste enligt förbundskaptenen. 

- Precisionen hade dock kunnat vara bättre, men det skiter vi i en dag som den här, säger Thomas Dennerby till TV4. 

Sverige besegrade 31-rankade VM-premiärmotståndaren Colombia med 1-0. Men det satt hårt inne. Trots att det blågula landslaget ägde det mesta av spelet handlade matchen mest om sumpade jättelägen. Något Thomas Dennerby inte vill fokusera på.

"Tre poäng viktigast"

 - Det var fullt rättvist naturligtvis. Men vi kanske skulle ha gjort något mål till. Man var nervös jävligt länge, säger förbundskaptenen till TV4.

 - Vårt omställningsspel är bra. När vi kommer med fart och lägger bollar bakom backlinjen är vi jobbiga att ha och göra med. Precisionen hade dock kunna vara bättre, men det skiter vi i en dag som den här.

 Sverige hade dock behövt göra fler mål mot slagpåsen Colombia i grupp C inför de två resterande mötena med Nordkorea och USA. Men trots att det kan bli målskillnadsaffärer när gruppspelet summeras är inte förbundskapten Dennerby orolig.

 - Har vi lite högre procent på våra chanser så fixar vi det, säger han till TV4.

 - Det viktigaste är att komma ur en VM-premiär med tre poäng.