Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Positivt att Ronaldo inte spelar matchen”

Foto: GIUSEPPE MAFFIA VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/UK SPORTS PICS LTD WWW.IMAGO-IMAGES.D
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / POOL/ BILDBYRÅN /TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: GONZALO FUENTES / REUTERS BILDBYRÅN

LISSABON. Cristiano Ronaldo har gjort sju av Portugals åtta senaste mål mot Sverige. Torsdagens möte missar stjärnan då han testats positivt för covid-19.

– Det är positivt att han inte är med, säger Janne Andersson.

Portugal tvingas klara sig utan sin stora stjärna Cristiano Ronaldo, 35, i onsdagens match mot Sverige i Nations League. Anfallaren har testats positivt för covid-19.

Enligt förbundet har Ronaldo isolerats och lämnat landslagssamlingen men mår bra och har inga sjukdomssymptom. 

Testades positivt

Samtliga spelare i Portugal testades under tisdagen för coronaviruset och endast Cristiano Ronaldo lämnade ett positivt test.

– Vi kommer möta ett av världens bästa landslag även om det är med eller utan Cristiano Ronaldo. Det förändrar inget i grunden för oss. Under hemmamatchen i Sverige avgjorde han nästan på egen hand så ur det perspektivet är det positivt att han inte är med. Å andra sidan finns det många bra ersättare, säger Janne Andersson.

För Sverige kommer beskedet sportsligt sett nog som en liten lättnad. Faktum är att Cristiano Ronaldo växt fram till en ”Sverigedödare” genom åren. 

Har bombat in mål

35-åringen har gjort sju av Portugals åtta senaste mål mot Sverige och de två senaste kom den 8 september i Nations League-mötet på Nationalarenan.

– En så skicklig spelare som Ronaldo vill vi inte ge utrymme, men vi ger honom inte en punktmarkering. Dock är vi medvetna om hans starka egenskaper. Det var samma sak med Luka Modric. Men vi ändrar inte i grunden hur vi spelar på grund av att Ronaldo inte är med, konstaterar förbundskaptenen.

Vidare blickar Janne Andersson framåt.

– Vi måste ha en bra balans mellan försvarsspel och anfallsspel, speciellt mot ett så bra motstånd som vi kommer möta i kväll. Jag hoppas att vi kan ta initiativ i matchen så som vi gjorde mot Kroatien. Vi känner oss väl förberedda för matchen. Det ska bli en häftig utmaning mot ett av världens bästa landslag. Vi måste våga ta för oss och våga anfalla som vi gjorde periodvis mot Kroatien.

Domarkritiken efter förlusten: ”Hemmalagsfördelar – inte bra”