Marcin Dorna, förbundskapten för Polen Foto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKSMarcin Dorna, förbundskapten för Polen Foto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKS
Marcin Dorna, förbundskapten för Polen Foto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKS
Foto: ZEMANEK/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / ZEMANEK/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURESFoto: ZEMANEK/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / ZEMANEK/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
 Foto: ZEMANEK/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / ZEMANEK/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
Foto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKSFoto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKS
 Foto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKS

Polska krismötet - fick be om ursäkt

Publicerad

LUBLIN. Polens försvarare Krystian Bielik sågade sitt lag efter förlusten mot Slovakien - och kallade sina lagkamrater fega.

Nu har spelaren tvingats be om ursäkt.

 - Han har bett om ursäkt till laget , säger förbundskaptenen Marcin Dorna.

Värdnationen Polen förlorade överraskade EM-premiären mot Slovakien. Matchen slutade 2-1 efter att slovakerna avgjort i den andra halvleken. 

Efter matchen var de polska spelarna fly förbannade. För försvararen Krystian Bielik rann det över rejält. Han sågade laget öppet när han mötte medierna och menade att flera av hans egna lagkamrater var fega.

Bett om ursäkt

På presskonferensen inför matchen handlade också många av frågorna från den polska pressen till förbundskaptenen Marcian Dorna och lagkaptenen Tomasz Jodlowiec om just den incidenten efter matchen. Förbundskaptenen menade att Bielik bett om ursäkt till laget. 

- Vi hade ett möte och han har bett om ursäkt till laget. För oss är saken utredd och vi koncentrerar oss nu på  matchen mot Sverige. Där ligger allt vårt fokus, säger Dorna. 

Cibicki: De är rädda

Pawel Cibicki valde bort det polska landslaget för att spela med Sverige. Han sa tidigare att han trodde Polen skulle vara rädda för Sverige. Det avfärdande dock förbundskaptenen. 

- Vi är inte rädda för Sverige men Sverige är ett bra lag och gjorde en bra match mot England. De har många skickliga spelare  i sitt lag, säger Marcian Dorna. 

Samtidigt menar Sveriges scout Roger Sandberg att man kan sätta press på Polen - som är piskade att vinna. 

 - Det jag kunde konstatera i Polens match mot Slovaiken var att de tappade mycket i början av halvlekarna. De gör 1-1 efter 20 minuter men då har de redan hunnit gå ner sig litegrann. 

- De är ett väldigt hårt jobbade lag och det blir slitsamt att spela med man-man-markering och då blir de trötta och slarvar, säger han. 

Vad tror du på för matchbild?

- Svårt att säga. De är ju pressade att vinna och det kanske skulle innebära att de pressar ännu högre och ännu hårdare. Men det vet man aldrig. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag