Foto: Carl Sandin
 Foto: Carl Sandin

Pia Sundhages svar: "Jag är överraskad"

Publicerad

STAROGARD GDANSKI. Kosovare Asllani är kritisk mot förbundskapten Pia Sundhage och avslöjar att de två har personliga problem.

Sundhage är däremot fåordig om vad som gått snett mellan henne och Asllani.

– Det här är något mellan Kosse och mig, säger hon till SportExpressen.se.

Kosovare Asllani fick börja på bänken när Sverige slog Polen med 4-0.

Även om hon hoppade in till andra halvlek så var anfallsstjärnan extremt kritisk mot Pia Sundhage efter matchen.

Enligt PSG-proffset finns det personliga problem mellan henne och Sundhage.

Är du överraskad av att Asllani valde att prata om det här efter matchen?

– Ja, säger Pia Sundhage.

Så vad är det som hänt?

– Det är något mellan mig och ”Kosse”.

Pia Sundhage motiverar petningen av Asllani från start med att hon inte tyckte att Asllani sett "alert" ut på träningarna.

– Hon var inte lika på gång som övriga spelare.

Sundhage vill inte berätta exakt hur hon kommer att tackla situationen som uppstått:

– Men jag känner inte att jag är på kant med ”Kosse”.

"Får stå för henne"

Det faktum att Asllani säger att hon är less på att behöva bevisa sin klass och uttrycker viss tvekan till landslagsspel vill inte Sundhage kommentera.

– Det är något som får stå för henne.

Och enligt Sundhage känner hon annars att hon har förtroende från hela spelargruppen.

– Absolut, säger Sundhage.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag