Pia Sundhage: ”Jag tror att Sverige vinner EM”

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Foto: IMAGO/DANIELA PORCELLI/SPP / IMAGO/SPORTS PRESS PHOTO WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Förlust med 3-1.

Efter matchen var Pia Sundhage säker på sin sak.

– Jag tror att Sverige vinner EM. Det är dags.

Pia Sundhage var tillbaka på en tränarbänk i Sverige på tisdagskvällen. Men den här gången i rollen som förbundskapten för Brasilien. 

Från bänken fick hon se Brasilien imponera i första halvlek mot Sverige. Efter paus fick hon dessutom fira ett mål. Debinha utnyttjade en stor yta bakom Magdalena Eriksson och placerade in 1-0 intill Hedvig Lindahls närmsta stolpe.

I andra halvlek vände Sverige och vann efter mål av Johanna Rytting Kaneryd, Lina Hurtig och Stina Blackstenius. 

– Det jag har följt sedan jag var i Sverige 2018 och 2019 är det fantastiskt hur spelare har utvecklats, säger Pia Sundhage.

På presskonferensen efter matchen fick Sundhage frågan om någon svensk spelare överraskade henne positivt. Då bjöd Sundhage på ett tips inför det stundande EM-slutspelet i England.

– Jag kan inte säga att någon överraskade, jag hade höga förväntningar. Jag tror att Sverige vinner EM. Det är dags, säger Pia Sundhage.

Peter Gerhardssons svar till Sundhage 

– Man har man målgörare i laget, vi nämnde Stina Blackstenius som gör målet och åker till EM med ett mål i hjärtat om man så säger. Och har man en bra målvakt kommer det att gå väldigt långt, fortsätter Sundhage.

När Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson får höra om Pia Sundhages EM-tips tar han det med ro. 

– Det är sånt det har varit prat om. Personligen har jag inga problem med det. Från Pia tar jag det som ett gott betyg. Sedan är det väl inget jag värderar på det sättet, men det är ett gott betyg att få. Men vi har fortfarande inga poäng i EM. Någon stans där får vi börja. Det är alltid roligt att få beröm. Man får passa på. 

Nathalie Björn, för kvällen mittfältare när Caroline Seger vilades, gör ingen hemlighet av att Sverige får för guld i England.

– Det är kul att många tror på oss. Vi vill vara där, ta oss långt och vinna ett EM. Men jobbet ska göras. Det är väldigt kul att hon säger så, säger hon om Pia Sundhages ord.