Pia Sundhage är kritisk till att kvalet spelas på konstgräs Foto: Robin AronPia Sundhage är kritisk till att kvalet spelas på konstgräs Foto: Robin Aron
Pia Sundhage är kritisk till att kvalet spelas på konstgräs Foto: Robin Aron
"Jag föredrar naturgräs", säger Lotta Schelin Foto: Bobbo Lauhage"Jag föredrar naturgräs", säger Lotta Schelin Foto: Bobbo Lauhage
"Jag föredrar naturgräs", säger Lotta Schelin Foto: Bobbo Lauhage

Pia Sundhage: Det är dåligt och saknar logik

Publicerad

Sverige ville arrangera OS– kvalet och kunde erbjuda spel på naturgräs.

Nu hålls miniturneringen i stället i Holland – på konstgräs.

– Jag har svårt att förstå hur de som bestämmer resonerar. I Rio går matcherna på naturgräs, säger Pia Sundhage.

 

TIPS: Ladda ned SportExpressens nya app och få alla sportnyheter snabbast – här för iOS och här för Android.

När det stod klart att Sverige, Holland, Schweiz och Norge skulle slåss om den sista OS-platsen, ville alla utom norskorna arrangerar kvalet i början av mars.

Lotten avgjorde till Hollands fördel.

Matcherna spelas nu i Rotterdam – och på konstgräs.

Trots att själva OS-turneringen i Rio de Janeiro hålls på naturgräs.

 

LÄS ÄVEN: Asllani ratas: "Jag kan bara inte förstå att hon inte är med"

 

Domanski Lyfors: ”Vi är besvikna”

– Det är klart att vi blev besvikna när vi förlorade lottdragningen. Vi hade kunnat garantera naturgräs (i Skåne). Så visst är det tveksamt med två olika underlag, säger landslagschefen Marika Domanski Lyfors.

Hon får medhåll av sin förbundskapten.

– Först så blir man upprörd. Det är ju märkligt att man genomgående, så att säga, inte har samma underlag. Det är dåligt och saknar logik. Sedan är det andra som bestämmer och tar besluten, men det viktigt att säga vad man tycker, konstaterar Pia Sundhage.

– Bollen rullar långsammare på konstgräs och det gäller att dra i när man slår passningarna. Förhoppningsvis får vi mycket nytta av lägret i Göteborg nyligen.

Lotta Schelin har tidigare sagt till SPORT–Expressen:

– Jag föredrar naturgräs och vill spela på det. Även om detta känns tokigt nu är det bara att gilla läget.

Kvalet till OS i Rio spelas i Holland 29 mars.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag