Foto: Ludvig ThunmanFoto: Ludvig Thunman
 Foto: Ludvig Thunman
Foto: Lisa Mattisson ExpFoto: Lisa Mattisson Exp
 Foto: Lisa Mattisson Exp
Foto: Sanna DolckFoto: Sanna Dolck
 Foto: Sanna Dolck

Petersson vill nu se "Henke" i landslaget

Publicerad

Erik Hamrén slutar efter EM.

Sen tar Henrik Larsson och Jonas Thern över.

I alla fall om Bosse Pettersson får drömma.

– Den kombinationen hade varit bra för svensk fotboll, säger han i Expressens livesändning.

Sommarens EM-slutspel blir Erik Hamréns sista äventyr med det svenska fotbollslandslaget.

Nyheten kom ut under måndagsmorgonen, där Fotbollskanalen var först ut med uppgifterna.

Nu väntar en rekryteringsprocess för fotbollförbundet där en ersättare måste hittas tills det att VM-kvalet drar i gång till hösten.

Viasats fotbollsexpert Bosse Peterson hoppas att gamla landslagshjältar får chansen som förbundskaptener.

– Det har jag länge tyckt. Att våra före detta toppspelare skulle vara ett utmärkt ämne för jobbet. Jag tänker främst på Henrik Larsson, Jonas Thern och Patrik Andersson. Skulle man kunna få fram en kombination av det gänget eller två av dem skulle det vara väldigt bra, säger han i Expressens livesändning.

Petersson: "Zlatan slutar också"

Beskedet om Hamrén kom inte som någon överraskning.

– På sätt och vis var det väntat. Det är det vi alla har känt, att Hamrén får göra ett sista mästerskap och jag tror att han är rätt nöjd med det. Nu siktar han vidare och det kommer säkert dyka upp intressanta erbjudanden från olika klubbar, säger Petersson.

Viasat-experten tror inte att det blir lätt för den som tar över efter Erik Hamrén.

– Nej, det kommer bli ännu tuffare. Jag kan inte tänka mig annat än att Zlatan slutar i landslaget efter EM, eventuellt att han spelar i OS. Det blir en generationsväxkling i svensk fotboll och den som ersätter Hamrén har ett långsiktigt arbete framför sig.

– Och vi har ju en del spännande unga spelare, så det blir kul att se

Hur skulle du sammanfatta Erik Hamréns tid i Blågult?

– Han kom in i ett läge där svensk fotboll behövde framtidstro. Han kom in som en frisk fläkt och pratade om mästerskapsmedaljer. Jag tyckte att det var fräscht. Sen har det ju varit lite av en berg- och dalbana, men jag hoppas verkligen att han får ett fint avslut i Frankrike, säger Bosse Petersson.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag