Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Peter Wettergren: Så ska Sverige göra mål mot Polen

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Avgörandet mot Tjeckien satt långt in i förlängningen.

Men Sverige är nollat tre matcher i rad under ordinarie matchtid.

Hur pass stort orosmoln är det inför ödesmötet med Polen?

– Det oroar absolut inte, säger assisterande förbundskapten Peter Wettergren.

Avgörandet mot Tjeckien i playoff-semifinalen satt långt in. Det var först i den andra förlängningskvarten som Sverige lyckades spräcka nollan efter Robin Quaisons mål.

Det var framför allt i första halvlek som Sverige hade flertalet målchanser men skärpan saknades och både Alexander Isak och Dejan Kulusevski missade sina lägen.

Tittar man på hur Sveriges målform sett ut fram till Tjeckien-matchen på Friends arena så är det den tredje matchen i rad där Blågult nollas under ordinarie matchtid. 

Innan den matchen hade Janne Anderssons landslag inte gjort mål mot både Georgien och Spanien. Trenden oroar inte Sveriges assisterande förbundskapten Peter Wettergren.

– Nej det oroar absolut inte, sen vill vi absolut att vår spelare ska göra mål, det vill alla tränare. Jag tycker vi har väldigt bra forwardsuppsättning, Jag tycker vi har spelare som har visat att de kan. Det handlar bara om att tro på det. Det finns ingen i truppen som inte tror på det, säger Wettergren på fredagen.

Kan det sätta sig mentalt?

– Inte som det är nu, spelarna är hungriga. När vi tränar avslut på träningarna så sitter avsluten precis där de vill. De jobbar med det i sina klubblag.

Wettergren fortsätter:

– Det är många runtomkring som undrar varför vi inte gör mål. Jag har varit klubblagstränare rätt länge och fått frågan flera gånger. Det handlar om att jobba vidare och tro på det. Sen kommer målen av sig självt.

Alexander Isak har inte gjort mål för landslaget sedan hemmamötet med Grekland då Sverige vann med 2-0. Real Sociedad-anfallaren försöker att inte dra för stora växlar av trenden som Blågult är inne i för tillfället.

– Inte så mycket , vi vet att när vi väl får ner bollen på backen och vi fyra där uppe hittar varandra så skapar vi ofta farligheter. Det såg vi mot Tjeckien, det gäller bara att gör det mer. I sista tredjedelen blir det alltid något farligt. Det gäller bara att fortsätta.

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Få 100 kr i bonus – bli kund och spela på sport!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset