Patrik Carlgren fick inte plats i Hamréns trupp Foto: Marcus Ericsson/TtPatrik Carlgren fick inte plats i Hamréns trupp Foto: Marcus Ericsson/Tt
Patrik Carlgren fick inte plats i Hamréns trupp Foto: Marcus Ericsson/Tt
Erik Hamrén på tisdagens presskonferens. Foto: Jonas Ekströmer/TtErik Hamrén på tisdagens presskonferens. Foto: Jonas Ekströmer/Tt
Erik Hamrén på tisdagens presskonferens. Foto: Jonas Ekströmer/Tt

Petade Carlgren: 'Jag har fått en förklaring'

Publicerad

Patrik Carlgren fick nobben av Erik Hamrén inför Sveriges vänskapsmatcher mot Turkiet och Tjeckien.

Men U21-hjälten är inte oroad över att dörren till sommarens EM ska vara stängd för hans del.

– Jag har fått en förklaring, säger Carlgren.

Sverige spelar två genrep inför EM i Frankrike. Det första blir mot Turkiet och äger rum på skärtorsdagen. Fem dagar senare kommer Tjeckien till Friends arena.

AIK:s Patrik Carlgren fick chansen i playoff-mötena mot Danmark. O dubbelmatcherna i slutet på mars blir det dock Genclerbirligis Johannes Hopf som tar platsen som plats jämte Andreas Isaksson och Robin Olsen på målvaktspositionen.

Patrik Carlgren petas av Erik Hamrén

– Jag är nöjd med vad Patrik gjorde i playoffet i samlingen och han förminskade inte sina chanser i januari. Han gör det bra i AIK. Han är i allra högsta grad aktuell för EM. Men jag vill testa och kika på andra. Johannes har gjort sig förtjänt av chansen, säger Hamrén.

Hamrén ringde upp Carlgren för att berätta om sitt beslut.

– Det stannar mellan mig och han vad som sagts. Men jag har fått en förklaring. Det har varit bra snack, säger Carlgren.

"Det är mycket konkurrens"

Hur ser du på att det här kan påverka dina EM-chanser?

– Det gäller fortfarande att göra bra ifrån sig på träningar och i klubblaget. Man vet att de har ögonen på en. Det handlar bara om att spela bra, så får man se hur långt det räcker.

Är det en extra sporre att Hopf tog den sista platsen och inte du?

– Det är en duktig målvakt, inget snack om den saken. Annars hade han inte varit med i truppen. Det är alltid mycket konkurrens, och det är bra.

 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde, sportälskare?

Följ SportExpressen på Facebook och Twitter – för en ännu större tillgång till de senaste och viktigaste nyheterna från sportvärlden.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag