Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pengaregnet över Janne efter succén

Fotbolls-EM 2020 spelas i tolv olika länder. Förbundskapten Janne Andersson gillar inte upplägget.
Janne AnderssonFoto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Janne Andersson och Andreas GranqvistFoto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

EM-platsen innebär miljoner på banken för det svenska fotbollförbundet. 

Samt en bonus till förbundskapten Janne Andersson. 

– Jag är glad över det, säger Andersson till Fotbollskanalen

2-0-segern i Bukarest innebär att Sverige är klart för EM 2020. Förutom chansen till en ny, framgångsrik mästerskapssommar - likt den i Ryssland - innebär avancemanget ett miljonregn över det svenska fotbollförbundet SvFF. 

SvFF får drygt 100 miljoner kronor för EM-platsen och har dessutom chansen att spela in ännu mer pengar i sommar. Exempelvis ger en seger på EM 1,5 miljon euro (drygt 15 miljoner kronor) till förbundet. 

Förbundskapten Janne Andersson, en milt uttryckt bidragande faktor till framgången, berättar nu att en del av pengarna tillfaller honom som en bonus. 

– Det finns en bonus, det finns en viss bonus i det här och jag är glad över det också, säger Andersson till Fotbollskanalen. 

Pengaregnet över Janne Andersson efter kvalsuccén

Exakt vad bonusen ligger på, det berättar inte Andersson. Han säger dessutom att det långt i från är den största drivkraften i hans arbete. 

– Jag har alltid haft svårt för bonusar, då jag tillhör dem som tycker att man alltid ska göra sitt bästa oavsett om det finns en extra morot eller inte. Det gör jag nog i alla fall, men när man väl lyckas med någonting och det ger en extra bonus är det extra roligt. 

Sverige avslutar sitt EM-kval med en tabellmässigt betydelselös match mot Färöarna i kväll klockan 20.45. Janne Andersson förväntas rotera rejält i sin startelva. 

Lovar ändringar i startelvan mot Färöarna

Förbundskapten Janne Andersson kommer att testa nya spelare mot Färöarna. Hör hur han resonerar.