Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Paris lockar: "Pratade med PSG i lördags"

Sofia Jakobsson, som just nu befinner sig på Bosön tillsammans med det svenska damlandslaget, har tröttnat på sin tillvaro i Ryssland och letar just nu efter en ny klubb. Foto: Roger Vikström

Sofia Jakobsson gör allt för att bryta sitt kontrakt med ryska klubben Rossijanka.

Den svenska landslagsspelaren hoppas i stället bli lagkamrat med Kosovare Asllani och Zlatan Ibrahimovic i PSG.

- Jag har förklarat för ryssarna hur jag känner och att jag vill hitta en lösning, säger Jakobsson.

23-åringen lämnade Umeå IK 2011 för att bli proffs i ryska Rossijanka. Ditlockad av tränaren Farid Benstiti som tidigare bland annat tränat Lotta Schelin i Lyon.

Men tiden i Ryssland har inte blivit som Sofia Jakobsson hoppades på och fotbollslivet har varit stökigt. Det har bland annat de många tränarbytena sett till.

Nu har svenskan tröttnat.

"Jag vill få lugn och ro"

Jakobssons kontrakt i Ryssland gäller till sluten av juni, men hon hoppas slippa återvända dit efter landslagets träningsläger på Bosön utanför Stockholm som pågått sedan i lördags.

- Det har varit en rörig period med många förändringar senaste året som inte känns rätt för min satsning. Jag vill få lugn och ro, och vara med på resan med landslaget mot EM, säger Jakobsson.

- När jag kom till Ryssland var det en klubb som verkligen ville satsa. Men vill man det är kanske inte det bästa sättet att byta tränare och en massa spelare titt som tätt. Under hela hösten kändes det inte tillräckligt bra. Jag fick ta mycket eget ansvar och tvingades träna själv.

Hur nära en lösning är du när det gäller kontraktsfrågan?

- Vi har inte kommit överens än, men jag vet att min agent håller på att förhandla med andra klubbar.

Väljer bort Sverige

Benstiti tränar numera franska Paris Saint-Germain med bland andra Kosovare Asllani - en av de klubbar som är intresserad av Jakobsson.

Har du varit i kontakt med PSG?

- Vi har pratat med några klubbar som kan bli aktuella och det är en av dem. PSG har sagt att de är intresserade och pratade tydligen senast i lördags med min agent.

Hur ser du på att återvända till Sverige?

- Det är inget alternativ just nu.

Vad händer om du inte kommer överens med Rossijanka?

- Då får jag åka tillbaka och spela av de månader som återstår på kontraktet. Men för mitt eget bästa vore det bra om jag hittade en annan lösning. Jag vill komma till en miljö där jag trivs, med en bra tränare och bra klubbkamrater.

"Få spelare som hon"

Lotta Schelin tror att Jakobsson skulle passa i den franska ligan.

- Det finns få spelare som hon som går mer rakt på mål. Men det gäller att hon får folk runtomkring sig som vet hennes kvaliteter och förstår hur hon tänker. Men eftersom det var Farid (Benstiti) som tog henne till Rossijanka är han nog sugen på henne igen, menar Lyonproffset.