Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Överraskningen: ”Snart tillbaka”

Foto: DANIEL KIHLSTRÖM/TT / TT NYHETSBYRÅN

Kosovare Asllani närmar sig comeback. På tisdagen överraskade hon landslagskompisarna när hon i smyg tog plats på läktarna under VM-kvalet mot Slovakien.

– Jag har inte börjat träna för fullt ännu, men jag gör framsteg hela tiden, säger Real Madrid-stjärnan.

I över två månader har knäproblem gäckat den svenska fotbollsstjärnan som missat stora delar av VM-kvalhösten.

Men på tisdagskvällen dök hon oväntat upp på läktaren i Malmö, när Sverige avslutade landslagsåret med match mot Slovakien.

– Det är annorlunda (att sitta här). Jag har faktiskt inte berättat för laget att jag är här, det är en liten överraskning. Det ska bli kul eftersom det är sista landskampen för året. Det är kul att vara här och stötta dem, och käka middag med dem i kväll, säger Kosovare Asllani.

Selfies med fan

De skånska minusgraderna gjorde att Asllani, som var på plats tillsammans med USA-proffset Julia Roddar, mest höll sig inne bakom en av logernas skyddande glas. Men det gick inte fansen med på, som lockade ut duon för selfie-fotograferande.

– Man vill ge tillbaka, så det är kul. Jag tänkte försöka hålla ganska låg profil här men det gick inte så bra. Men det är kul, jag tycker om att ge tillbaka. Det känns kul att vara här, säger Asllani.

Skadeläget blir allt ljusare, säger hon. Men än är det en bit kvar till comeback på planen.

– Jag har inte börjat träna för fullt än, jag har inte börjat träna med laget. Men jag gör framsteg hela tiden, så snart är jag tillbaka. Det är på god väg.

”Väldigt tålamodsprövande”

Suget efter att få spela börjar däremot bli jobbigt stort, erkänner hon.

– Jag är otroligt sugen, jag har aldrig varit borta från fotbollen så här länge. Men jag tycker att jag har haft ett bra tålamod och varit fokuserad och tränat otroligt hårt, för att komma tillbaka i så bra form som möjligt. Jag längtar efter att vara tillbaka, men det får bli nästa år med landslaget.

– Det är väldigt tålamodsprövande men det är nog bra för mig, att jag får träna på det.

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Få 100 kr i bonus – bli kund och spela på sport!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset