Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Oväntade utspelet: ”En svårare match”

Petter Wettergren.
Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Sverige toppar gruppen efter segern mot Spanien.

I Aten väntar en tuffare uppgift, menar Dejan Kulusevski.

– Den matchen är svårare, säger han.

Trots tidigt underläge lyckades Sverige vända och vinna mot Spanien med 2-1 och vinsten innebär att man nu toppar gruppen två poäng före Spanien med en match mindre spelad.

Efter matchen varnade landslagsstjärnan Dejan Kulusevski för att mötet med Grekland i Aten blir en tuff batalj.

– Jag har inte tänkt på det, utan är mest glad över att vi vann mot Spanien. Matchen mot Grekland kommer vara svårare. Om vi inte vinner i Aten så betyder den här segern ingenting.

”Måste göra en toppmatch”

– När du har vunnit mot Spanien är du glad och då är matchen efter alltid svårare. Vi möter Grekland på bortaplan och det kommer vara svårt. Vi måste få med oss ett bra resultat, helst vinna, men kanske ett oavgjort resultat.

Grekland har än så länge inte vunnit en match i gruppspelet. Laget har hittills spelat ihop två poäng och parkerar på en fjärdeplats. Peter Wettergren har full respekt för motståndet.

– Grekland är ett bra fotbollslag, väldigt välorganiserade. Vi måste göra som i alla matcher, en toppmatch, på den här nivån kan man inte prestera på 80 procent. Vi måste ligga på max och när man möter lag som Spanien måste du ligga på personbästa, säger han.

En nyckelmatch

Wettergren fortsätter:

– Mot Grekland måste vi också upp där för de har visat, framför allt mot Spanien, med ett oavgjort resultat att de är väldigt duktiga. Vi har börjat jobbet med Grekland nu och våra scouter har presenterat sina idéer nu.

Ser ni det som en nyckelmatch?

– Alla matcher är nyckelmatcher. Skulle vi förlora mot ett annat lag så är det inte bra heller. Vi tar en match i taget. Det är Grekland nästa och den ska vi försöka vinna.

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Få 100 kr i bonus – bli kund och spela på sport!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset