Foto: TV4.Foto: TV4.
 Foto: TV4.
Mrabti fick vård och lämnade arenan tillsammans med landslagsläkaren Rickard Dahan. Foto: Marcus Ericsson/TtMrabti fick vård och lämnade arenan tillsammans med landslagsläkaren Rickard Dahan. Foto: Marcus Ericsson/Tt
Mrabti fick vård och lämnade arenan tillsammans med landslagsläkaren Rickard Dahan. Foto: Marcus Ericsson/Tt
Erik Hamrén. Foto: Andreas L ErikssonErik Hamrén. Foto: Andreas L Eriksson
Erik Hamrén. Foto: Andreas L Eriksson

Otäcka bilderna på Djurgårdsstjärnan

Publicerad

ABU DHABI/STOCKHOLM. Sveriges träningslandskamp mot Estland slutade 1-1.

Men det som stod i fokus under matchen var bilderna på Kerim Mrabtis otäcka knäskada.

– Han kommer inte spela mer den här turnén, det kan jag garantera, säger förbundskaptenen Erik Hamrén.

Strax innan spelet avbröts på grund av Mrabtis skada hade Albert Prosa skickat in ledningsmålet till Estland, efter en misslyckad passning av Sebastian Eriksson.

Det var i den 66:e minuten som Djurgårds-mittfältaren Kerim Mrabti gick in i en duell med en estländsk spelare, när han vred till knäet i en obehaglig vinkel.

Mrabti blev liggande, och fick tas av planen. När SportExpressen träffade Djurgårdens tränare Pelle Olsson, på väg upp från omklädningsrummet, ser han inte speciellt glad ut.

"Brukar vara allvarligt"

– En av våra bästa spelare och det vore otroligt tråkigt om han blev skadad. Han (Mrabti) beskrev situationen och att han fick en tackling från sidan. Jag försökte få tag på Richard Dahan (sjukgymnast) där nere men de ska väl undersöka honom nu. Då får de chans att känna på honom mer, säger Pelle Olsson.

Erik Hamrén:

– Det är en knäskada på Kerim. Tyvärr såg den konstig ut och när det ser konstigt ut brukar det vara allvarligt.

– Alltid tråkigt med skador och det är bara att hoppas att det inte är något allvarligt. Men det såg som sagt väldigt konstigt ut och då brukar det inte vara bra.

Bara några minuter senare såg det dock lite ljusare ut för Sveriges del. Mikael Ishak styrde in kvitteringsmålet, på en fin frampassning av Sebastian Eriksson.

Matchen slutade 1-1.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag