Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Oron: ”Värre än jag hade förväntat mig”

Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

OSLO/STOCKHOLM. Sverige vann mot Rumänien i den första EM-kvalmatchen. 

Nu ställs man mot Norge och lagkaptenen Andreas Granqvist är kritisk mot planen. 

– Planen var inte helt optimal, säger han under måndagens presskonferens.

Under tisdagen är det dags för det svenska herrlandslaget att spela sin andra EM-kvalmatch. Man lyckades vinna den första matchen mot Rumänien under lördagen med 2-1 efter mål av Robin Quaison och Viktor Claesson. 

Nu står Lasse Lagerbäcks Norge för motståndet som förlorade med uddamålet mot Spanien i sin första match. Sverige kommer att spela på bortaplan med ett par viktiga spelare borta.

”Planen var inte helt optimal”

Sverige höll en presskonferens under måndagskvällen i Oslo där Janne Andersson och lagkaptenen Andreas Granqvist medverkade. 

– Norge har gått upp ganska högt mot sina motståndare, bland annat mot Spanien borta. Jag tror inte de kommer gå hem. Det kommer bli en match med ganska mycket kamp, säger förbundskaptenen Janne Andersson.  

Lagkaptenen Andreas Granqvist var inte helt nöjd med planen matchen kommer att spelas på. 

- Planen var inte helt optimal skulle jag säga. Det var värre än jag hade förväntat mig. Det var centralt i banan som det var väldigt mycket sand. Så vi kan nog inte förvänta oss något skönlir, säger han. 

Sverige före Norge på världsrankingen 

Han fortsätter: 

- De är kanske ett mer spelande lag. Det blir nog kanske ett enklare och rakare spel i morgon, säger han. 

Jimmy Durmaz är inte heller speciellt imponerad av planen.

– Nej, det är jag inte, det kan jag inte säga. Men det går att spela på den. Det går absolut.

Är du förvånad att planen är så dålig på en nationalarena i fotboll?

– Ja, det är jag faktiskt. Man vet att vi ska spela här, det har man vetat om en lång tid och kunnat förbereda. Det har varit mycket snö, det såg vi när vi flög hit. Men det är svårt, man får acceptera det. (edited) 

Janne Andersson: 

- Historiskt har Sverige gjort bättre resultat. Vi ligger före Norge på världsrankingen. Men så som Norge ser ut nu kommer de klättra, säger han.

”Speciella matcher”

- Men jag ser det inte så. Två lag som är välorganiserade och tittar du spelare för spelare är det ganska jämt om man ser till klubbtillhörighet. Det krävs en jättebra prestation av oss.

Andreas Granqvist jämför matchen mellan nationerna med ett visst derby i allsvenskan. 

– Det är speciella matcher, roligare matcher att spela. Det är som ett derby mellan HIF och Malmö. Jag tror Norge vill till varje pris vinna över Sverige och Sverige vill till varje pris vinna över Norge, säger han. 

Mikael Lustig var även han missnöjd med gräsmattan. 

- Ja, det var väldigt mycket sand på planen. Det är väl ingen jättebra plan. Alla som är från Skandinavien är vi ganska vana med sån här matta. 

Vad säger du om det kan bli ett rakare spel, gynnar det er eller gynnar det Norge?

- Jag vet inte. Jag tror vi har ganska lika spelstilar. Ett bra lag ska kunna spela på en bra plan och en dålig plan. Man måste alltid hitta en väg för att vinna. 

Vad är dina tankar om det som väntar?

- Norge är väldigt svårslagna, det har ett bra lag med många individuellt skickliga spelare. Det är inte bara tjong med långbollar. Ett bra lag.