Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Oroande bilder på stjärnan i genrepet

Magdalena Eriksson leds av planen.
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN
Eriksson skadade sig efter en halvtimmes spel.
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

KALMAR/STOCKHOLM. Mardrömsbilder i OS-genrepet.

Magdalena Eriksson, 27, tvingades utgå med en befarad vadskada i 0–0-matchen mot Australien.

Men efteråt gav landslagsläkaren Mats Börjesson lugnande besked. 

– Det finns ingen oro för OS-starten, säger Börjesson. 

Under tisdagskvällen var det dags för OS-genrep mot Australien hemma i Kalmar för det svenska damlandslaget i fotboll.

Tillställningen började i dur då lagkaptenen Caroline Seger strax innan avspark hyllades för sitt europeiska rekord i antal landkamper, 215 till antalet.

Men i slutet av den första halvleken gick allt över i moll. Den svenska Chelsea-backen Magdalena Eriksson, som nyligen togs ut i årets lag i England, satte sig plötsligt i gräset efter en märklig situation. 27-åringen såg av reprisbilderna att döma ut att halka till i eget straffområde.

Genrepet slutade oavgjort

Eriksson fick vänstervaden lindad och kunde sen linka av planen. Ersättare: Emma Kullberg.

Ett par minuter senare var Sverige ytterst nära att ta ledningen på Guldfågeln arena då Johanna Rytting Kaneryd bröt sig in i straffområdet. 24-åringen pressades av australiska försvarare, men lyckades ta sig förbi och avslutet med vänsterfoten smet precis utanför målvakten Jade Micahs högra stolpe.

Och några mål skulle det aldrig bli. Generalrepetitionen slutade oavgjort, 0–0.

– Känslomössigt direkt efter matchen så känns det som vi gör en bra inledning första 20 minuterna. Vi skapar mer än vad de gör. Och många delar i vårt försvars- och anfallsspel är helt okej, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Kosovare Asllani, som tog över kaptensbindeln när Caroline Seger lämnade, om genrepet. 

– Det är alltid lite olika känslor när sista matchen innan OS är spelad. Några nya spelare fick chansen, vi ville så klart ha med oss en vinst. Men man kanske inte ska visa upp allting inför OS. Det var en typisk 0-0-match. 

Lugnande besked

Efter matchen gav landslagsläkaren Mats Börjesson lugnande besked om Magdalena Eriksson.

– Magdalena fick en känning i vänster vad när hon gick upp i en nickduell i först halvlek, Vi tog inte ut henne direkt. Hon hade inte ont. Men vi vill absolut inte chansa, säger Börjesson och fortsätter:

– Nu är hennes säsong slut och vi får undersöka henne mer ordentligt. Sedan startar någon form av rehabilitering beroende på vad det är. Vi lär snabbt se det, och det finns ingen oro för OS. Det är fem veckor dit.