Foto: NILS PETTER NILSSONFoto: NILS PETTER NILSSON
 Foto: NILS PETTER NILSSON
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅNFoto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
 Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

"Ibrahimovic har lagt landslaget bakom sig"

Publicerad

Sverige drömmer om VM.

Och många drömmer om Zlatan Ibrahimovic i Blågult om de når mästerskapet.

Men det är kört, menar landslagsikonen Olof Mellberg.

– Han har lagt landslaget bakom sig, säger han till SVT. 

Sverige har fortfarande chansen att nå VM-slutspelet i Ryssland, antingen som gruppetta, eller via playoffspel.

Janne Andersson har byggt ett nytt landslag efter att profiler som Kim Källström, Andreas Isaksson och Zlatan Ibrahimovic tackat för sig. Men många hoppas fortfarande på Zlatan i Blågult om landslaget lyckas kvalificera sig för mästerskapet som spelas i Ryssland nästa sommar.

Den förre lagkamraten, och goda vännen, Olof Mellberg dömer dock ut chanserna till en comeback i landslaget för Zlatan Ibrahimovic.

Mellberg om Zlatan: "Inte aktuellt"

När SVT frågar BP-tränaren om han skulle vilja se Zlatan i den svenska landslagströjan igen svarar han:

– Det tror jag inte ens är aktuellt. Precis som jag har han lagt landslaget bakom sig. Det är nog så det blir, säger han i intervjun och fortsätter:

– Han har nog fullt fokus på att bli frisk och komma tillbaka och spela i Premier League i första hand.

Manchester Uniteds 36-årige anfallsstjärna har inte spelat fotboll sen den allvarliga knäskadan mot Anderlecht i våras, men uppges närma sig en comeback på fotbollsplanen.

Enligt sajten Football 365 har José Mourinho en plan för sin anfallare och planerar att ha honom tillbaka i startelvan till Premier League-mötet med Arsenal den 2 december.

Zlatan Ibrahimovic sitter, liksom Michael Carrick, på ett utgående kontrakt med PL-klubben.

– Efter säsongen kommer vi sätta oss ner med de här två spelarna och analysera vad de har gjort och vad de vill göra, säger José Mourinho enligt Manchester Evening News.

Sverige förlorade med 2-0 mot Nederländerna men är samtidigt klart för VM-playoff och kan nu ställas mot Schweiz, Kroatien, Danmark eller Italien.

Se VM-kvalet i Kanal 5 och på Dplay.se (extern länk)

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag