Oklart läge med Hurtig – ”skyddas” efter missen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Lina Hurtig.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

En av fotbollslandslagets nyckelspelare riskerar att missa den avgörande EM-kvalmatchen mot Island. 

Men den som vill veta hur läget är med Lina Hurtig, eller hur hon känner efter den kostsamma missen senast mot Island, går bet.

Juventusstjärnan gör inga intervjuer före tisdagens match.

Hurtig fick en känning i ena låret och klev efter eget önskemål av torsdagens 7–0-match hemma mot Lettland. Med två dagar kvar till match är det dock svårt att veta hur läget är med anfallaren. Trots att hon står högst på journalisternas önskelista över spelare att intervjua, blir det inget av det. På söndagen var det i stället Sofia Jakobsson, Linda Sembrant, Nathalie Björn och Mimmi Larsson som svarade på frågor.

– Jag vill inte det, hon gör inte media i dag. Det är det svaret jag har, säger Sveriges presschef Fredrik Madestam om varför Hurtig inte kommer vara tillgänglig inför matchen.

Orsakade baklängesmål

Den eventuella skadan ska inte vara skäl till beslutet, och innan landslaget stängde igen söndagens träning såg hon ut att träna för fullt.

– Hon kör på i dag och ökar stegringen, hon är med på fotbollsplanen i dag, säger Madestam.

Tisdagens match mot tabelltvåan Island kan mycket väl avgöra hela EM-kvalet. En svensk seger skulle innebära en säkrad plats i fotbolls-EM 2022. När länderna spelade 1–1 i Reykjavik förra månaden var just Lina Hurtig inblandad i baklängesmålet, när hon missade att nicka bort ett långt inkast, varpå Elín Metta Jensen kunde sätta kvitteringen

– Jag missade bollen, det var det som hände, sade Hurtig kort efter matchen.

Inte Hurtigs beslut

Men att Hurtig skulle vilja undvika journalister av den anledningen, eller för det som skrevs efter matchen, det avvisar presschefen bestämt.

– Nej, det har ingen koppling till det.

– Lina har inte yttrat ett ord om medierapporteringen kring Island, det vill jag hårt dementera, att hon skulle ha haft tankar eller frågetecken på vad som skrevs efter den matchen, det har inte framkommit.

TT: Är det hon som inte vill prata?

– Vi har inte pratat om det. Det är jag som har valt ut de spelarna som gör media i dag, säger Fredrik Madestam.