Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Oklara motståndet: ”Halva laget utbytt”

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

ZAGREB. Mario Mandzukic och Ivan Rakitic har tackat för sig. Därutöver har Zlatko Dalics Kroatien dragits med skadeproblem under Nations League.

Hur står sig egentligen VM-tvåan inför ödesmatchen mot Sverige?

– Halva laget är utbytt sedan VM-silvret, men jag rankar Kroatien som en toppnation, säger Janne Andersson.

En ödesmatch väntar för både Kroatien och Sverige i Zagreb. Både Zlatko Dalic och Janne Andersson har inlett Nations League med två raka förluster och mötet på Maksimirstadion är på många sätt en vital match för fortsättningen.

– Det är en nyckelmatch. Jag hoppas vi kan rå på de andra lagen också. Vi vill vara kvar i A-divisionen för det är bra och utvecklande matcher här, säger Janne Andersson.

– Det är många poäng kvar att spela om. Förhoppningsvis får vi med ett bra resultat mot Kroatien som vi kan bygga vidare på.

Marcus Berg om Luka Modric

För två år sedan tog Kroatien silver under VM i Ryssland. Men mycket i laget har hänt sedan dess. Stora delar av den stomme som tog VM-silver är utbytt och in i laget har en hel del unga spelare kommit. Dessutom har storstjärnor som Mario Mandzukic och Ivan Rakitic tackat för sig. Frågan är var Kroatien står i dag inför ödesmötet?

– Vi pratade om det tidigare faktiskt. Halva laget är utbytt sedan VM-silvret. Samtidigt vann de sin EM-kvalgrupp så det är ett bra lag. Jag rankar dem som väldigt bra, de är en toppnation. De håller väldigt hög klass, betonar Sveriges förbundskapten.

Även Marcus Berg är inställd på en tuff batalj i Zagreb och lyfte ett varningens finger för mittfältsmotorn Luka Modric.

– Modric är en fantastisk spelare. Men det finns många lag som har spelare som går bak och hämtar boll. Vi måste hålla koll på det. Men vi har klarat av det tidigare.

TV: Dyraste övergångarna under transferfönstret