Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅNFoto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
 Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Okända priset i potten inför kvällens rysare

Publicerad

Matchen mellan Sverige och Holland gäller mer än bara VM 2018.

Även Blågults plats i EM 2020 blir direkt påverkat av slutresultatet, rapporterar Aftonbladet. 

Den 6 september 2018 drar den så kallade Nations League i gång. Europas landslag ska delas in i fyra divisioner efter rankningsplacering. Inom varje division är det fyra grupper om tre eller fyra lag som ska mötas i hemma- och bortamöten mellan september och november.

Sverige möter Holland

Och Sverige plats i seedningen är helt beroende av hur det går i kvällens VM-kvalmatch mot Holland. Sverige har i princip redan säkrat en plats i playoff till mästerskapet i Ryssland nästa år – men resultatet kommer också att ha bäring på Nations League, alltså kvalet till EM 2020. 

Sverige och Holland ligger just nu på plats 13–14 i seedningens förstadivision. Österrike ligger på plats nummer 12. 

– Vinnaren mellan oss och Holland kommer vara i förstaligan i Nations League. Då är vi 12:e lag i den seedningen, säger landslagschefen Lasse Richt till Aftonbladet. 

– Vid oavgjort så är det Österrike som tar platsen i förstadivisionen.

Så funkar Nations League

De fyra gruppvinnarna i A-divisionen spelar i juni 2019 ett slutspel med semifinaler, brons- och finalmatch. Alla 16 gruppvinnare har även chans att ta en EM-plats genom playoffspel.

I och med att Nations League ska spelas nästa höst inleds inte EM-kvalet förrän i mars 2019. Nations League spelas varannan höst med slutspel året därpå.

Lottningen sker den 24 januari.

Förslaget till Nations League kom redan 2014. Skälet till att ligan skapas är att få bort träningslandskamper. 

 

Se matchen i Kanal 5 och på Dplay.se  

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag