Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ökänd liga slår till under matcherna

Alvaro Morata utsattes så sent som i fredags.
Foto: TONY O'BRIEN / ACTION IMAGES VIA REUTERS BILDBYRÅN
Thiago Silva.
Foto: SOUTELLO/AGIF/REX/SHUTTERSTOCK / SOUTELLO/AGIF/REX/SHUTTERSTOCK/I REX FEATURES
Gerard Pique.
Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/CAMERA 4 IMAGO SPORTFOTODIENST

Alvaro Morata rånades i sitt hem under Spaniens EM-kvalmatch mot Färöarna.

De beväpnade tjuvarna slog till medan Moratas fru och barn befann sig i hemmet.

Den spanska polisen misstänker nu att en organiserad liga ligger bakom flera inbrott mot fotbollsstjärnor det senaste året, enligt spanska nyhetsbyrån EFE.

Men det är inte bara i Spanien fotbollsspelare fått sina hem plundrade under sina matcher.

Mitt under brinnande EM-kvalmatch mot Färöarna slog de hänsynslösa inbrottstjuvarna till mot Spaniens anfallsstjärna Alvaro Morata.

I Moratas hem i lyxiga Madridområdet Mirasierra bröt sig tjuvarna in med vapen samtidigt som hans hustru och två barn var närvarande, enligt Marca, och tjuvarna ska ha kommit över föremål av ”stort ekonomiskt värde” men också flertalet personliga ägodelar av ”stort sentimentalt värde”, däribland lyxiga klockor enligt ABC Madrid.

Familjens hembiträde ska ha hotats och skrämts till tystnad av rånarna, men hela familjen ska ha klarat sig oskadda.

”Jag är väldigt upprörd och jag kommer leva i skräck för en lång tid framöver. Det är svårt att släppa när något sånt här händer dig. Det är svårt att acceptera att platsen mina barn ska vara trygga och säkra på har inkräktats. Lyckligtvis är vi alla okej, det kunde ha varit mycket värre”, skriver Moratas fru Alice Campello på Instagram.

Polisen misstänker: rånarliga härjar i Spanien

Nu publicerar Mundo Deportivo nya uppgifter om dådet som skakar det spanska landslaget före mötet med Sverige på hemmaplan.

Polisen söker två rånare som tog sig in via balkongen och de ska ha burit militärkläder och handskar innan de flydde till sin kumpan som stod och väntade utanför huset.

Polisen misstänker nu att det rör sig om en liga som specialiserat sig på inbrott och rån mot fotbollsstjärnor.

Hela elva spelare från spanska lag har drabbats av inbrott under tiden de spelat fotbollsmatch, skriver sajten.

Enligt den spanska nyhetsbyrån EFE har finns det betydligt fler fall än de elva som tidigare kommit fram i ljuset. Tillvägagångssättet ska vara detsamma: genom att använda den så kallade stegmetoden tar de sig in via fönster eller balkonger ovanför marknivå och de slår till när spelarna befinner sig på annan ort för att spela fotbollsmatcher.

Att bostäderna ofta ligger i exklusiva områden med hög säkerhet tros trigga rånarligan till nya inbrott, då de ofta vet att belöningen är stor.

Spelarnas lyxbilar sägs också vara ett lockbete för tjuvarna.

Stjärnparets hus utsattes för inbrott under konsert

I april utsattes Real Betis-duon William Carvalho och Joaquin Sanchez för inbrott under derbyt mot Sevilla. Barcelonaduon Jordi Alba och Kevin-Prince Boateng har också drabbats under de senaste tolv månaderna.

I juni 2018 drabbades stjärnparet Gerard Piqué och världsartisten Shakira av ett liknande inbrott när paret var i tyska Köln då Shakira hade konsert i staden. Kvar i huset fanns Piqués föräldrar som ska ha klarat sig oskadda från de beväpnade inbrottstjuvarna.

Men det är inte bara i Spanien problemet är frekvent förekommande.

Paris Saint-Germains brasilianska stjärnor Dani Alves och Thiago Silva har båda fått värdesaker bestulna från sina hem under tiden de spelat matcher.

Efter PSG:s match mot Nantes två dagar före julafton 2018 länsades kaptenen Thiago Silvas hem på dyrbarheter till ett värde av sex miljoner kronor.