Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Klar för landslagsspel: ”Ser det som äventyr”

Foto: Djurgårdens IF / Djurgårdens IF
Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Jesper Nyholm har fått ett filippinskt pass - och är nu uttagen till landslagstruppen som ska spela Suzuki Cup i Singapore. Turneringen spelas mellan 5 december och 1 januari. 

- Jag ser det som ett äventyr, säger han. 

Jesper Nyholm har gjort sammanlagt tio matcher för Djurgården den här säsongen och har visat att han nu är tillbaka på allvar efter sin allvarliga benfraktur och infektion som gjorde att det för något år sedan var osäkert om han skulle kunna spela fotboll igen. 

Nu har också Nyholm, vars mamma är från Filippinerna, fått ett nytt glädjebesked. Han är uttagen i Filippinernas landslagstrupp som ska spela Suzuki Cup i Singapore. Det filippinska passet är klart.  

- Filippinerna har varit mig mig en längre tid och velat ha mig till landslaget. Allt jag behövde göra var att fixa passet. Och nu har jag fått det, även om det tog lite tid att fixa. 

- Men jag är tillgänglig för att spela och har fått en kallelse av landslaget. Det ska bli hur kul som helst, säger han. 

Du ser det som ett äventyr?

 - Ja, verkligen. Alla mina beslut som jag tagit nu handlar ju om att jag låg på sjukhus för något år sedan och visste inte om jag skulle kunna spela fotboll igen. Jag kunde ju knappt gå. Nu blir det här ett äventyr och alla drömmer ju om att komma utomlands och spela för ett landslag. Det ska bli riktigt kul. 

Vad vet du om nivån på landslaget?

- Ska jag vara helt ärlig har jag inte så bra koll där. Jag har kollat lite matcher, men det är svårt att bedöma för jag har inte kollat på så många matcher. Men det kommer bli bra oavsett. 

- Är jag bland de bästa får jag leda laget på det viset. Är jag medel så kan vi förhoppningsvis få ihop laget på ett bra vis och är jag bland de sämre så får jag väl lära mig något. 

- Det känns väldigt inspirerande i alla fall. 

”Får se vad som händer”

Filippinerna har hamnat i samma grupp som Thailand, Östtimor, Burma och värdlandet Singapore. 

Något nytt gällande din kontraktssituation med Djurgården?

- Nej, det är det inte. Nu var jag utanför truppen sist och vi får väl se vad Bosse säger och hur han tänkt. Det beror ju mycket på vilka som stannar och vilka som lämnar också. Jag vill ju spela mittback och nu har jag ju fått vikariera som högerback. Men det finns en dialog och de har erbjudit mig ett kontrakt, men vi får se. Jag ger allt nu på träningarna och matcherna så får vi se vad som händer och hur de har tänkt. 

Förbundskaptenen om allsvenskan: Idrott när den är som bäst

Janne Anderssons starka ord om allsvenskan
Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Få 100 kr i bonus – bli kund och spela på sport!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset