Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Isak får chansen – efter sent beslut

Foto: PROSHOTS / PROSHOTS BILDBYRÅN
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Alexander Isak får chansen i landslaget.

Detta efter ett sent beslut från förbundskaptenen.

– Jag bestämde mig först i morse hur jag skulle ha det, säger Janne Andersson.

Isak får därmed chansen att visa upp sig i tävlingssammanhang för första gången när Sverige möter Rumänien och Norge i EM-kvalet senare i mars.

Efter två frustrerande år utan speciellt mycket speltid i Borussia Dortmund har Isak, som såldes från AIK till Bundesliga för en allsvensk rekordsumma på ungefär 90 miljoner kronor i januari 2017, hittat formen i Holland. Med fyra mål på sju matcher har den 19-årige anfallaren fått en väldigt bra start på sin lånesejour i Willem II.

Såg ut att missa truppen

I går berättade SportExpressen att Isak skulle få vänta på sin chans, trots att han bevakats av landslagsledningen – om inget oförutsett skulle inträffa innan truppen spikades. Under onsdagsförmiddagen kunde SportExpressen sedan berätta att Isak skulle bli uttagen. Och när truppen presenterades fanns 19-åringen med.

Efter två ytterligare mål i helgen, då Willem II besegrade De Graafschap med 3-2, tycks landslagsledningen tänkt om och valt att ta ut honom i alla fall. 

– Jag bestämde mig först i morse hur jag skulle ha det. Isak är en väldigt spännande spelartyp och en smart spelare. Egentligen är det inte krångligare än så att jag tycker han är en så pass bra spelare att han ska vara med i den här truppen. 

- Det här är också ett utmärkt tillfälle att slussa in nya spelare, vilket vi vill göra när vi har möjlighet, säger Janne Andersson.

Isaac Kiese Thelin och John Guidetti ställs däremot utanför truppen. 

– Det har varit en svår uttagning. Jag var nere i Spanien och hälsade på John och han har ju en lite bökig säsong där nere. Jag bestämde mig inte förrän i morse hur jag skulle göra och ringde John, men har inte fått tag på honom. 

- Men jag hoppas att jag får prata med honom under dagen, säger Janne Andersson.

Vad kan du säga om Alexander Isak?

- Han har visat så pass mycket att han ska vara med här. Sedan har han gjort en del mål även om alla mål inte har varit skott i krysset. Men han är påpasslig och bra. 

Sverige möter Rumänien på Friends arena, lördag den 23/3, och sedan Norge i Oslo tisdagen den 26:e mars.

Sveriges landslagstrupp

Målvakter: Robin Olsen, Roma, Karl-Johan Johnsson, Guingamp, Kristoffer Nordfeldt, Swansea.

Försvarare: Ludwig Augustinsson, Werder Bremen, Andreas Granqvist, Helsingborg, Filip Helander, Bologna, Pontus Jansson, Leeds, Emil Krafth, Amiens, Mikael Lustig, Celtic, Victor Nilsson Lindelöf, Manchester United.

Mittfältare: Emil Forsberg, Leipzig, Kristoffer Olsson, Krasnodar, Ken Sema, Watford, Sebastian Larsson, AIK, Albin Ekdal, Sampdoria, Jakob Johansson, Rennes, Jimmy Durmaz, Toulouse, Gustav Svensson, Seattle, Sam Larsson, Feyenoord.

Anfallare: Marcus Berg, Al Ain, Sebastian Andersson, Union Berlin, Alexander Isak, Willem II, Viktor Claesson, Krasnodar, Robin Quaison, Mainz.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!