Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Nya spelartyper som vi vill få ut mycket av”

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

CHORZOW. Det svenska landslaget sliter med målskyttet och missade VM. 

Emil Forsberg hoppas att de ska hitta tid till att göra förändringar framöver.

– Det kommer fram nya spelartyper som vi vill få ut mycket av, säger han.

Sverige har gått fyra raka landskamper utan att lyckas göra mål under 90 minuter. I playoff-semifinalen mot Tjeckien kom det först på övertid, mot Polen kom det inte alls. Förbundskapten Janne Andersson trycker på att spelarna vill göra mål och försöker, och att han tror att det är tillfälligheter som gör att det har blivit som det har blivit den senaste tiden.

Zlatan Ibrahimovic håller med.

– Man är besviken. Som Janne sa, alla vill göra mål. Ibland sitter dem, ibland inte. Jag vet det som anfallare. Ibland trillar de in enkelt, ibland är det svårt, ibland trillar de inte alls in, säger anfallaren.

Emil Forsberg menar att han att han hoppas på att laget kan få mer tid på sig framöver att träna på de saker som behöver bli bättre.

– Det viktigaste är att man tittar framåt. Nu har vi haft en period då vi hade kunnat spela bättre, men det är någonting vi alltid jobbar på. I ett landslag har man inte all tid i världen att träna, helst ska allt bara sitta. Jag tycker att vi har skapat många chanser från vårt anfallsspel, men man kan alltid förbättra saker och det vill vi göra.

– Förhoppningsvis kan vi få lite tid nu i sommar att träna lite mer, samtidigt som jag tycker att vi har en bra grund att stå på. Det är upp till oss ute på planen att göra det bättre. Framtiden ser oerhört ljus ut för oss, det här var ett hårt slag men vi kommer igen. 

Forsberg: ”Viktigt med högt i tak”

Vad är det du tycker att ni behöver träna på? 

– Just nu så är det egentligen bara enorm besvikelse. Jag tycker att vi har utvecklat oerhört mycket under de här åren och vi fortsätter göra det hela tiden. Det kommer fram nya spelartyper som vi vill få ut mycket av samtidigt som det är ett lag som ska vinna. Men vi pratar om och försöker hitta lösningar på att vi har haft svårt att göra mål.

Är det högt i tak för att prata om de här sakerna?

– Självklart, det har vi alltid haft. Det är viktigt att ha högt i tak. Samtidigt har vi alltid varit lojala och trott på det vi gör.

Även Zlatan Ibrahimovic ser en ljus framtid för det landslag som håller på att formas. 

– Sen jag kom in i landslaget har jag fått spela med den nya generationen. Jag tycker laget förtjänar mer än den här förlusten. Det här laget förtjänar att spela VM. Det är en fantastisk generation med olika karaktärer och olika spelartyper. De borde få mer utdelning än vad de får nu.  Jag är bara positiv och glad över att få ha spelat med dem, det lovar gott.

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Få 100 kr i bonus – bli kund och spela på sport!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset