Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya förslaget: Ställ in alla landskamper

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Sveriges tre kommande fotbollslandskamper är i fara.

Fifa rekommenderar nu att alla landskamper i mars och april ställs in.

– Om det innebär att planerade landskamper måste ställas in så gör vi det, säger förbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand till TT.

Det internationella fotbollförbundet Fifa rekommenderar att alla landskamper i mars och april ska stoppas på grund av oron för spridningen av coronaviruset.

Det svenska herrlandslaget har planerat att spela landskamper mot Ryssland på Friends arena i Solna den 28 mars och mot Cypern på bortaplan tre dagar senare.

Den 14 april var det tänkt att det svenska damlandslaget skulle möta Ungern i en EM-kvalmatch.

Men nu ser de matcherna alltså inte ut att bli av.

Fifa skriver i sitt uttalande att klubbarna inte är skyldiga att släppa spelarna till landslagssamlingarna, vilket annars är regel, uppger Reuters.

”Blir något helt annat i morgon”

Fifa skriver att de vill flytta matcherna och spela dem när de kan arrangeras säkert för både spelare, ledare, funktionärer och åskådare. 

– Om det innebär att planerade landskamper måste ställas in så gör vi det, säger förbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand till TT.

– Vi måste vara beredda på alla scenarion och att det som gäller i dag blir något helt annat i morgon. Det får vi förhålla oss till på ett så ansvarsfullt och konstruktivt sätt som möjligt, fortsätter Sjöstrand.