Albin Ekdal Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅNAlbin Ekdal Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN
Albin Ekdal Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN
Foto: Nils Petter NilssonFoto: Nils Petter Nilsson
 Foto: Nils Petter Nilsson

Nya detaljer om Albin Ekdals blodiga skada

Publicerad

Albin Ekdal går en kamp mot klockan för att hinna bli spelklar till EM. Det skriver tyska Bild som kommer med uppgifter om att svensken fått ett fem centimeter djupt sår efter att har ramlat över ett glasbord.

Det var i lördags som Albin Ekdal, 26, föll över ett glasbord under ett nattklubbsbesök i Hamburg. Sedan dess har han legat på sjukhus och under måndagen bröt han tystnaden.

"Det började blöda kraftigt och jag fick uppsöka sjukhus för att sys. Fallet berodde inte på något bråk eller berusning", skrev Ekdal på Twitter.

Kamp mot klockan

Nu kommer tyska Bild med uppgifter om att Ekdals skada är så pass allvarlig att han inte får göra någon fysisk aktivitet på två veckor.

Därmed går mittfältaren - vars sår på skulderbladet uppges vara fem centimeter djupt och upp till 20 centimeter långt - en kamp mot klockan för att hinna bli spelklar till EM.

26-åringen själv hoppas dock på en snabb återhämtning och på en plats i den svenska EM-truppen som Erik Hamrén presenterar vid 19.00 under onsdagen.

"Jag kommer göra allt i min makt för att kunna spela i EM, om jag blir uttagen. Läkarnas bedömningar är positiva", skrev Ekdal på Twitter.

Inga klara besked

När Expressen nådde Landslagets presschef Niklas Bodell under måndagen ville han inte lämna några besked om Ekdal innan truppen presenteras.

– Senaste nytt är att det inte finns något nytt. Vi avvaktar vidare läkardiskussioner helt enkelt. Vi har egentligen ingenting att kommunicera i den frågan, sade han.

Det återstår att se om Ekdal tas ut i den 23-mannatrupp som får åka till Frankrike i sommar för att representera Sverige.

Allt om snackisarna och frågetecknen inför trupputtagnignen får du i Expressens livesändning som drar i gång redan vid 18.00.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag