Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nya detaljer om Albin Ekdals blodiga skada

Albin Ekdal
Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN
Foto: Nils Petter Nilsson

Albin Ekdal går en kamp mot klockan för att hinna bli spelklar till EM. Det skriver tyska Bild som kommer med uppgifter om att svensken fått ett fem centimeter djupt sår efter att har ramlat över ett glasbord.

Det var i lördags som Albin Ekdal, 26, föll över ett glasbord under ett nattklubbsbesök i Hamburg. Sedan dess har han legat på sjukhus och under måndagen bröt han tystnaden.

"Det började blöda kraftigt och jag fick uppsöka sjukhus för att sys. Fallet berodde inte på något bråk eller berusning", skrev Ekdal på Twitter.

Kamp mot klockan

Nu kommer tyska Bild med uppgifter om att Ekdals skada är så pass allvarlig att han inte får göra någon fysisk aktivitet på två veckor.

Därmed går mittfältaren - vars sår på skulderbladet uppges vara fem centimeter djupt och upp till 20 centimeter långt - en kamp mot klockan för att hinna bli spelklar till EM.

26-åringen själv hoppas dock på en snabb återhämtning och på en plats i den svenska EM-truppen som Erik Hamrén presenterar vid 19.00 under onsdagen.

"Jag kommer göra allt i min makt för att kunna spela i EM, om jag blir uttagen. Läkarnas bedömningar är positiva", skrev Ekdal på Twitter.

Inga klara besked

När Expressen nådde Landslagets presschef Niklas Bodell under måndagen ville han inte lämna några besked om Ekdal innan truppen presenteras.

– Senaste nytt är att det inte finns något nytt. Vi avvaktar vidare läkardiskussioner helt enkelt. Vi har egentligen ingenting att kommunicera i den frågan, sade han.

Det återstår att se om Ekdal tas ut i den 23-mannatrupp som får åka till Frankrike i sommar för att representera Sverige.

Allt om snackisarna och frågetecknen inför trupputtagnignen får du i Expressens livesändning som drar i gång redan vid 18.00.

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Ta del av vårt erbjudande – bli kund, spela på sport och få 100 kr i välkomstbonus!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset