Alexander Kacaniklic kramas om av Sebastian Larsson (till vänster). Foto: Nils Petter Nilsson
Alexander Kacaniklic kramas om av Sebastian Larsson (till vänster). Foto: Nils Petter Nilsson

Ny succé - med Spurs chefsscout på läktaren

Publicerad

MALMÖ. Zlatan Ibrahimovic och Alexander Kacaniklic är radarparet som kan ta Sverige till VM i Brasilien.

Mot Makedonien hade duon stor show.

Fulhamproffset Kacaniklic gjorde dessutom succé inför Tottenham Hotspurs chefsscout, enligt SPORT-Expressens uppgifter.

- Det fungerade väldigt bra i dag, säger 21-åringen.

Efter två matcher utan mål framåt, mot Irland och Slovakien, bjöd Blågult stundtals på en kreativ och sprakande offensiv mot Makedonien. Främst var det lagkaptenen Zlatan Ibrahimovic och Alexander Kacaniklic som hittade varandra på ett imponerande sätt.

I den 39:e minuten spelade Zlatan, efter en fin prestation på kanten, fram Alexander som nickade bollen i mål från nära håll.

Nöjd med sampelet

Fulhamproffset Kacaniklic blev utnämnd till matchens spelare och är nöjd med samspelet mellan honom och Zlatan.

- Jag tyckte det fungerade väldigt bra. Vi brukar alltid hitta varandra bra i landskamper. Han spelar fram mig och jag spelar fram honom.

- Det är inget vi går och tänker på. Ju mer vi spelar tillsammans, desto bättre blir det, säger Kacaniklic som gjorde succé inför en toppklubb i Premier League.

Kartlades av Tottenham

Enligt uppgifter till SPORT-Expressen scoutades Alexander Kacaniklic av Tottenham Hotspurs under matchen mot Makedonien. Tränaren André Villas-Boas hade skickat sin högra hand Daniel Sousa, Tottenhams chefsscout, till Malmö för att kartlägga Kacaniklic, som finns med på klubbens lista över potentiella värvningar i framtiden.

Alexander Kacaniklics agent Miro Jaganjac bekräftar intresset:

- Jag vet att Tottenham var där och tittade på "Alex" och jag pratade med deras representant som var där. Självklart blir Alexander intressant för många klubbar när han fortsätter att göra bra ifrån sig i landskamper och Premier League.

Zlatan tillfreds

Zlatan Ibrahimovic var tillfreds med anfallsspelet:

- Det kändes bra, vi spelade bra och skapade många chanser, vi gjorde inte många mål men vi fick göra ett och det viktigaste är att vi skapar de chanser vi behövde skapa.

Vad säger du om kemin mellan dig och Kacaniklic?

- Vi hittade varandra bra och fick göra ett mål, även om vi kunde ha gjort ett par till. Han har inte så många landskamper i sig, men han gör det bra, utmanar i fart.

Vad är det som saknas i ert anfallsspel - ni har trots allt bara gjort tre mål på de senaste tre matcherna?

- Så länge du skapar kommer målen. Det är en träningsmatch, jag vet inte om du inte är lika fokuserad, men det gäller att sätta de chanser du får.

Elmander kände ingenting

Johan Elmander, som startade och fick en timmes speltid, var nöjd.

- Jag kände inte av skadan någonting alls. Det fungerade bra med Zlatan den tiden vi spelade tillsammans.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag