Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Full förvirring, goda nyheter för Norge”

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

Emil Forsberg lämnar den svenska landslagstruppen. 

Enligt Aftonbladets uppgifter ska det ske till följd av en besvikelse för att han blev utbytt i matchen mot Rumänien, men enligt landslaget beror avhoppet på en skada. 

Oavsett anledning så jublas det i Norge, som Sverige ställs mot på tisdag. 

– Det måste ses som goda nyheter för Norge, säger norska TV2:s fotbollsexpert Jesper Mathisen.

Sverige inledde EM-kvaläventyret med en 2-1-seger mot Rumänien. Sveriges två mål gjordes av Robin Quaison och Viktor Claesson. Men efterspelet har handlat om mittfältsstjärnan Emil Forsberg, som blev utbytt i den andra halvleken. 

Sen på lördagskvällen kom Aftonbladet med uppgifter om att Forsberg lämnade landslagstruppen i vredesmod till följd av att han blev utbytt. På söndagen meddelade landslaget att Forsberg lämnar truppen, men detta på grund av skada. Landslagschefen Stefan Pettersson tillbakavisar bestämt att det ska finnas någon konflikt bakom att Forsberg lämnar. 

– Det är skittråkigt att det skrivs saker som det blir spekulationer på. Det finns inga problem mellan Emil och Janne Andersson, inte vad jag vet i alla fall, säger Pettersson.

 

Spekulationerna om Forsberg skapar reaktioner i Norge

På tisdag ställs Sverige mot Norge i EM–kvalet. Och beskedet om att Emil Forsberg lämnar Sveriges trupp - och spekulationerna kring varför han gör det - skapar reaktioner i Norge. 

”Full förvirring om svensk stjärna”, skriver VG.

Verdens Gang skriver att det råder full förvirring kring Emil Forsberg. Foto: VG.NO

”Drama i det svenska lägret”, skriver norska TV2.

Den norska tv-kanalen TV2 menar att ett drama härjar i den svenska truppen. Foto: TV2.NO

– Det verkar vara en del oro i den svenska truppen. Att Forsberg lämnar truppen inför en sådan här viktig landskamp låter väldigt speciellt, säger norska TV2:s fotbollsexpert Jesper Mathisen.

– När han är som bäst är han en spelare som är fantastiskt bra, även om han inte gjorde sin bästa match mot Rumänien. Att han lämnar truppen måste ses som goda nyheter för Norge.

Sveriges skadekris inför Norgematchen

Norska Dagbladet skriver att Forsbergs bortfall är ”ett hårt slag för ett redan reducerat Sverige”.

Men tidningens fotbollsexpert Morten Pedersen tror inte att Forsberg kommer att saknas nämnvärt. 

– Det betyder inte mycket, han har inte varit så skarp den sista tiden. Samtidigt som Sverige har flera bra spelare. Vad farbror Lagerbäck tycker vet jag inte, men jag tror att han kommer tona ned vad det betyder för Norge. Ska vi börja tänka på vilka svenskar som inte spelar då är vi på fel spår, säger han. 

Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

I den svenska truppen saknas sedan tidigare Victor Nilsson Lindelöf som stannat hemma av privata skäl samtidigt som Albin Ekdal dras med skadeproblem och missade lördagens möte med Rumänien. Mikael Lustig är dessutom ett stort frågetecken då han klev av skadad i matchen mot Rumänien. 

– Det är bara att tacka och ta emot att Sverige saknar flera av sina bästa och viktigaste spelare på Ullevål på tisdag, säger Jesper Mathisen.