Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Norska publikfiaskot inför VM-kvalmatchen

Foto: Laurent Gillieron

Sverige har sålt ut Friends arena inför matchen mot Irland.

Men för grannlandet Norge är det inte riktigt lika stort tryck på biljettluckan.

Till VM-kvalmatchen mot Albanien har man bara sålt 9 000 biljetter.

– Det är väl i och med påsken, säger Yngve Haavik, kommunikationsrådgivare på norska fotbollsförbundet, enligt Dagbladet.

För Sveriges del har det varit publikfester på Friends arena hittills. Matchen mot Irland är inget undantag. Då har man sålt ut de 50 000 platserna som finns i arenan.

Men det ser inte lika ljust ut i grannlandet Norge. För det norska landslaget väntar VM-kvalmatch mot Albanien, men inför matchen på Ullevål har man inte sålt speciellt många biljetter.

"Påsken på fredag"

Norska förbundet uppger, enligt Dagbladet, att man har sålt mellan 9 000 och 10 000 biljetter.

– Det är väl så det är i och med påsken på fredag. Men kommer det 12 000 är vi nöjda, säger Yngve Haavik, kommunikationsrådgivare på norska fotbollsförbundet, enligt Dagbladet.

Han är bäste målskytt

Ullevål tar totalt strax över 25 000. Schweiz leder Norges VM-kvalgrupp, men Norge är trea. En poäng före Albanien, och tre poäng efter gruppledaren.

Bäste målskytt i VM-kvalet för Norge är mittbacken Brede Hangeland, som har gjort två mål.